Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №3 «Про затвердження Програми відшкодування витрат на надання пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної ради на 2021 рік»

Кількість переглядів: 76
Скликання: 8 скликання
Сесія: 5 чергова сесія
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 17.03.2021
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 3
Назва документу: Про затвердження Програми відшкодування витрат на надання пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної ради на 2021 рік
Прикріплені файли:

НОВОВАСИЛІВСЬКА  СЕЛИЩНА РАДА
ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

П'ята сесія восьмого скликання

 

РІШЕННЯ

 

від «17» березня 2021р.           смт. Нововасилівка                   № 3

 

 

Про затвердження  Програми відшкодування витрат на надання

пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної ради на 2021 рік

 

 Керуючись  ст.  26,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного Кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року №117 «Про Єдиний Державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги» Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,з метою недопущення зростання соціальної напруги і, пов’язаної з відсутністю компенсації на пільгове користування послугами зв’язку з селищного бюджету Нововасилівська селищна  рада

ВИРІШИЛА:

 

   1. Затвердити Програму відшкодування витрат на надання пільг за послуги зв'язку окремим категорій громадян Нововасилівської селищної  ради  на 2021 роки (далі - Програма), що додається (додаток 1).

 

   2. Фінансування Програми здійснювати за рахунок коштів бюджету Нововасилівської селищної ради та інших джерел фінансування, незабороненим чинним законодавством України.

 

      3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань  бюджету, соціально – економічного розвитку, агропромислового комплексу та розвитку підприємництва.

 

 

 

 

Селищний голова                                  Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

Паспорт

 Програми  відшкодування витрат на надання пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної ради

на 2021рік

 

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Нововасилівська селищна рада Запорізької області

2.

Розробник програми

Нововасилівська селищна рада Запорізької області

3.

Співрозробники програми

 

-

4.

Відповідальний виконавець програми

Нововасилівська селищна рада,ПАТ «Укртелеком»

5.

Учасники програми

 

Населення Нововасилівської селищної ради пільгових категорій громадян які мають право на пільги,

6.

Термін реалізації програми

 2021 рік

 

6.1.

Етапи виконання програми

 

2021 рік       

7.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Бюджет  Нововасилівської селищної ради

8.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього грн..:

у тому числі :

 

4000

8.1.

коштів бюджету Нововасилівської селищної ради,грн

4000

8.2.

коштів інших джерел

-

 

  1. Визначення проблеми на розв`язання якої спрямована Програма

 

          Конституція України гарантує соціальний захист і гідний рівень життя кожному громадянину України. Соціальний захист – один з суттєвих механізмів подолання бідності, підтримка соціально незахищених верств населення та надання пільг  громадянам, які відповідно до чинного законодавства України мають таке право.

           Незважаючи на те, що держава докладає зусиль по соціальному захисту осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують допомоги, залишається ще ряд проблем, які потребують розв’язання на місцевому рівні, в тому числі і за рахунок місцевих бюджетів.

            Відповідно до ст. 19 Закону України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії", виключно Законами України визначаються пільги щодо оплати житлово-комунальних, транспортних послуг і послуг зв'язку та критерії їх надання. Державні соціальні гарантії є обов'язковими для всіх державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності.

            Згідно до ч. 3 ст. 63 Закону України "Про телекомунікації" та п. 63 Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених постановою КМУ від 11.04.2012 за № 295, телекомунікаційні послуги споживачам, які мають установлені законодавством України пільги з їх оплати, надаються операторами, провайдерами телекомунікацій відповідно до чинного законодавства України.

         Статтею  89, 91 Бюджетного кодексу України передбачають видатки з місцевого бюджету на  програми соціального захисту окремих категорій громадян та соціальне забезпечення у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Програма розроблена відповідно до Бюджетного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України « Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», Закону України «              Про телекомунікації», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

         У ході реалізації Програми можливі зміни та доповнення до її змісту в залежності від рівня  розвитку економіки селищної ради, наповнення доходної частини бюджету, змін чинного законодавства.

Вжиття системних заходів щодо соціальної підтримки пільгових категорій населення дозволить підняти рівень соціальної захищеності окремих категорій громадян.

 

  1. Мета Програми

 

     Метою Програми  є відшкодування витрат за рахунок селищного бюджету,   надання пільг за  послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної ради на 2021 рік та забезпечення конституційних гарантій на соціальний захист пільгових категорій громадян Нововасилівської селищної ради, покращення становища соціально вразливих верств населення, здійснення компенсації за пільгове користування послугами  зв`язку.

 

3. Обґрунтування  шляхів і засобів розв`язання проблеми

 

      Вирішенням зазначеної мети є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян  Нововасилівської селищної  ради. Статтею 91 Бюджетного кодексу України передбачено, що видатки на соціальний захист окремих категорій громадян в частині надання пільг здійснюються з селищного  бюджету. Тому, з метою розв`язання даної проблеми розроблена  Програма відшкодування витрат на надання пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної  ради на 2021 рік.

    Завдання програми - відшкодування витрат за рахунок коштів  бюджету Нововасилівської селищної  ради,   ПАТ «Укртелеком»» за  надання телекомунікаційних послуг   пільгових категорій громадян, які мають право на пільги.

  1. Обсяги та джерела фінансування

 

       Відповідно до розрахованої потреби в коштах на відшкодування за рахунок бюджету Нововасилівської селищної ради  витрат за надання пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної ради на 2021рік наведено у Додатку .

 

       5. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

         Виконавчий комітет Нововасилівської селищнорї ради  здійснює контроль за виконанням Програми відшкодування витрат за рахунок бюджету селищної ради   на надання пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян Нововасилівської селищної  ради на 2021рік та при необхідності вносить пропозиції щодо її коригування.

 

 

Секретар селищної ради                                 Надія Голубєва                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                          Додаток 1

 

ІV. Напрямки реалізації та заходи Програми

Розрахунок потреби в коштах для виплати компенсації витрат на надання пільг за послуги зв`язку окремих категорій громадян на 2021рік

 

 

Види пільг окремим категоріям громадян

Кількість пільговиків, якім планується надати послуги  у роках, чоловік

Орієнтована вартість послуг зв`язку, по рокам,  грн.

2021

рік

2021

рік

 

знижка на абонентську плату за користування телефоном

7

4,0

Всього                 

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь