Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №17 «Про зміну найменування та затвердження Статуту в новій редакції комунального підприємства «Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області.»

Кількість переглядів: 76
Скликання: 8 скликання
Сесія: 5 чергова сесія
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 17.03.2021
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 17
Назва документу: Про зміну найменування та затвердження Статуту в новій редакції комунального підприємства «Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області.
Прикріплені файли:

НОВОВАСИЛІВСЬКА  СЕЛИЩНА РАДА
ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

П'ята сесія восьмого скликання

 

РІШЕННЯ

 

від «17» березня 2021р.           смт. Нововасилівка                   № 17

 

                                                                                                         

Про зміну найменування та затвердження Статуту в новій редакції комунального підприємства «Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області.    

 

Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 78 Господарського кодексу України, Цивільним кодексом України, Нововасилівська селищна рада ВИРІШИЛА:

1. Змінити найменування комунального підприємства «Водограй»  Воскресенської сільської ради Приазовського району Запорізької області на комунальне підприємство «Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області.

2. Затвердити Статут комунального підприємства «Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області в новій редакції (додається).

3. Директору комунального підприємства «Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області провести державну реєстрацію Статуту згідно вимог чинного законодавства.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань будівництва, архітектури, комунального господарства, комунальної власності та приватизації. .

 

 

 

Селищний голова                                 Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

 

                                                                   

                                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО

 

                                                          Рішенням   сесії

                                                          № 17 від 17 березня 2021 року

 

 

 

 

 

 

 

 

С Т А Т У Т

комунального підприємства

«Водограй»

Нововасилівської селищної ради

Запорізької області

(нова редакція)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Воскресенка, 2021 рік

 

 

 

 

 

 

1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Комунальне підприємство «Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області (далі «Підприємство») є комунальним унітарним комерційним підприємством.

1.2. Засновником та власником Підприємства є Нововасилівська селищна рада Запорізької області (далі – Власник).

1.3. Підприємство є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банку, печатку, штампи, бланки зі своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом.

Підприємство набуває прав юридичної особи з дня його державної реєстрації в установленому законом порядку. Підприємство від свого імені виступає в господарських, цивільних та адміністративних правовідносинах з юридичними та фізичними особами, набуває майнових прав та несе обов’язки, від свого імені виступає позивачем та відповідачем у загальних, господарських, адміністративних судах, несе відповідальність за результати своєї господарської діяльності.

Підприємство не має у своєму складі інших юридичних осіб.

1.4. Найменування Підприємства (українською мовою):

повна назва

скорочена назва

Комунальне підприємство

«Водограй» Нововасилівської селищної ради Запорізької області

КП «Водограй» НсрЗо

1.5. Місцезнаходження Підприємства: 72414, Україна, Запорізька область, Мелітопольський район, с. Воскресенка, вул. Шкільна 44.

1.6. У своїй господарчій діяльності підприємство керується Конституцією України, Господарським та Цивільним кодексами України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна», іншими законами та нормативно-правовими актами України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями і розпорядженнями органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, рішеннями сесії та виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради, а також цим Статутом.

         

  1. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

 

2.1. Підприємство створене з метою сприяння органам місцевого самоврядування розвитку сіл Нововасилівської селищної ради.

 

2.2. Підприємство працює на повному госпрозрахунку і самофінансуванні, має основні та оборотні кошти та здійснює свою діяльність на території села Воскресенка.

    2.3. Предметом діяльності Підприємства є:

  • забір, очищення та постачання води (забезпечення питною та технічною водою, ремонт, нагляд за водопровідною мережею);
  • комплексне обслуговування об'єктів (нагляд за водопровідною, каналізаційною та тепловою мережами, заміни освітлювальних приладів, поточного ремонту електричних мереж тощо);
  • електромонтажні, водопровідні та інші будівельно-монтажні роботи (нагляд та обслуговування водопровідної та електромережі);
  • збирання відходів;
  • надання інших індивідуальних послуг (надання ритуальних послуг);
  • надання послуг з перевезення пасажирів, багажу автомобільним транспортом; 
  • будівельна діяльність;
  • надання в оренду й експлуатацію власного рухомого та нерухомого майна;
  • підтримку угідь у належному сільськогосподарському й екологічному стані;
  • ремонт та облаштування автомобільних, велосипедних та пішохідних доріг;
  • інші види робіт та послуг, що не суперечать чинному законодавству України та цьому Статуту.

Якщо законодавство України вимагає отримання ліцензії або іншого дозволу для здійснення певної діяльності, Підприємство починає здійснювати таку діяльність після отримання відповідної ліцензії (дозволу).

 

3. МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА

 

3.1. Майно комунального підприємства знаходиться у комунальній власності Нововасилівської селищної ради і закріплюється за Підприємством на праві господарського відання.

3.2. Майно Підприємства складають виробничі та невиробничі фонди та оборотні кошти, статутний капітал, а також інші цінності, вартість яких відображена в балансі Підприємства.

3.3. Власник майна, закріпленого за Підприємством на праві господарського відання, здійснює контроль за належним використанням та збереженням майна безпосередньо або через уповноважений ним орган відповідно до цього Статуту та законодавчих актів України.

3.4. Майно підприємства, придбане ним у процесі здійснення господарської діяльності, належить комунальній власності Нововасилівської селищної раді та перебуває на балансовому обліку Підприємства і  закріплюється за ним на праві господарського відання.

3.5.   Джерела формування майна Підприємства:

  • майно, передане Підприємству Власником;
  • доходи, отримані від господарської діяльності;
  • кредити банку;
  • майно інших підприємств, установ, організацій, придбане згідно з чинним законодавством України;
  • кошти, отримані з місцевого бюджету на виконання місцевих програм;
  • благодійні внески і пожертвування, що мають цільовий характер (благодійні національні та іноземні гранти), надані фізичними та юридичними особами в грошовій та натуральній формі;
  • інші джерела, не заборонені чинним законодавством України.

3.6. Статутний( складений ) капітал комунального підприємства складає 1000,00 гривен ( одна тисяча грн..00 коп), що 100% належить Власнику

3.7. Відчуження основних засобів, які є комунальною власністю Нововасилівської селищної ради здійснюється виключно за рішенням Власника.

3.8. Підприємство, відповідно до чинного законодавства, має право передавати в оренду підприємствам, установам, організаціям, а також фізичним особам нерухоме майно, устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності, що перебувають на його балансі.

3.9. Передача під заставу майнових об’єктів, що відносяться до основних фондів, Підприємство має право лише за рішенням Власника.

 

4. УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

 

4.1.  Управління Підприємством здійснюється відповідно до Статуту на основі поєднання прав Власника щодо господарського використання свого майна та самоврядування трудового колективу Підприємства. Підприємство самостійно визначає структуру управління, встановлює чисельність штату.

4.2. Призначення та звільнення керівника Підприємства здійснюється
відповідно до розпорядження селищного голови Нововасилівської селищної  ради.

4.3. Повноваження керівника Підприємства визначаються  контрактом, що укладає з ним селищний голова Нововасилівської селищної ради. В контракті  вказується строк найму, права, обов’язки та відповідальність керівника, умови його матеріального забезпечення, умови звільнення його з посади, інші умови найму за згодою сторін.

4.4. Функції, права та обов’язки структурних підрозділів Підприємства визначаються положеннями про них, які затверджуються керівником в порядку, встановленому цим Статутом.

4.5. Керівник може бути звільнений з посади достроково з підстав, передбачених трудовим контрактом відповідно до закону.

4.6. Керівник Підприємства діє від імені Підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, інших організаціях, підприємствах, установах, закладах, судових органах усіх рівнів, у відносинах з юридичними особами та громадянами в межах та порядку, передбаченому цим Статутом. Керівник самостійно вирішує питання господарської діяльності Підприємства.

4.7. Керівник підзвітний Власнику.

4.8. Трудовий колектив підприємства складають  усі громадяни, які своєю працею приймають участь у його діяльності на підставі трудового договору або інших форм, які регулюють трудові відносини працівників з Підприємством.

4.9. Взаємовідносини керівника з трудовим колективом, у тому числі вирішення соціально-економічних питань, передбачаються у колективному договорі, який регулює виробничі, трудові та соціальні відносини трудового колективу з адміністрацією Підприємства.

4.10. Колективний договір приймається на загальних зборах трудового колективу Підприємства і повинен відповідати вимогам чинного законодавства про колективні договори і угоди.

4.11. Виробничі і трудові відносини, включаючи питання найму і звільнення, режиму праці, відпочинку, гарантій і компенсацій регулюються чинним законодавством, цим Статутом, колективним договором, правилами внутрішнього трудового розпорядку, а також трудовими договорами.

4.12. Соціальні та трудові права працівників Підприємства гарантуються чинним законодавством України. Працівники Підприємства підлягають соціальному страхуванню та соціальному забезпеченню у порядку та умовах, передбачених чинним законодавством України.

Підприємство відраховує внески по соціальному страхуванню і соціальному забезпеченню в порядку, визначеному законодавством.

4.13. До виняткової компетенції Власника належить:

- прийняття рішення про ліквідацію Підприємства, затвердження складу ліквідаційної комісії та ліквідаційного балансу;

- прийняття рішення про реорганізацію Підприємства та затвердження передавального або розподільчого балансу (акту).

- прийняття рішення про перепрофілювання Підприємства;

- розподіл прибутку Підприємства;

- надання згоди на здачу в оренду комунального майна.

4.14. До компетенції керівника – директора Підприємства належить:

- відповідно до чинного законодавства організовувати діяльність Підприємства, нести повну відповідальність за діяльність підприємства;

- за погодженням з головою селищної ради затверджувати штатний розклад і визначати кількість працівників Підприємства, визначати його структуру;

- приймати на роботу, звільняти, заохочувати працівників Підприємства та накладати стягнення;

- укладати угоди, надавати доручення, відкривати в установах банків поточні та інші рахунки Підприємства;

- у межах своєї компетенції видавати накази, що стосуються діяльності Підприємства;

- залучати спеціалістів для роботи за сумісництвом, на умовах підряду, визначати порядок та розміри оплати їх праці.

 

5. ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

 

5.1.    Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.

5.2.    Розподіл прибутку проводиться після відрахування відповідних податків та обов'язкових платежів до бюджету.

5.3.    Порядок використання прибутку визначає Власник Підприємства згідно зі Статутом та чинним законодавством України.

5.4. Керівник Підприємства самостійно встановлює форми, системи та розмір оплати праці, а також інші види доходів працівників, згідно із законодавством.

Заробітна плата працівників Підприємства визначається відповідно до законодавства України, в залежності від професії, кваліфікації працівників, складності та умов робіт, що виконуються.

5.5. При зміні керівника Підприємства обов'язковим є проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Підприємства в порядку, передбаченому законом.

5.6.    Підприємство щорічно планує діяльність і визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на послуги, які надає, та необхідності забезпечення виробничого і соціального розвитку Підприємства, підвищення прибутку.

5.7.    Ціни на товари, які виготовляються Підприємством, та на послуги, які надаються Підприємством, встановлюються відповідно до чинного законодавства України.

5.8.    У всіх сферах своєї господарської діяльності відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями і громадянами здійснюються на підставі угод. Підприємство вільне у виборі предмета угоди, визначенні зобов’язань, будь-яких інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать чинному законодавству України.

5.9.    Підприємство має право відкривати розрахунковий, поточний та інші рахунки для зберігання грошових коштів і здійснення всіх видів банківських та касових операцій.

5.10.  Порядок використання виручки підприємства в іноземній валюті

визначається чинним законодавством України.

5.11.  По отриманих Підприємством кредитах Власник Підприємства не несе відповідальності, за винятком випадків прийняття Власником на себе відповідних зобов'язань.

 

6.ПІДПРИЄМСТВО І ДЕРЖАВА

 

6.1. Взаємовідносини Підприємства з органами державного управління і місцевого самоврядування будуються відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших законодавчих актів України, які встановлюють компетенцію цих органів.

 

7. ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ТА ЙОГО САМОВРЯДУВАННЯ

 

7.1. Трудовий колектив формується з громадян У країни.

7.2.    Виробничі і трудові відносини, включаючи питання найму і звільнення, режиму праці, відпочинку, гарантії і компенсації, регулюються згідно з чинним законодавством, цим Статутом, колективним договором, правилами внутрішнього розпорядку, а також трудовим договором.

 

8. ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ

 

8.1.    Облік і звітність Підприємства здійснюються відповідно до вимог статті 19 Господарського кодексу України та інших нормативно-правових актів.

8.2.    Підприємство здійснює оперативний бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, веде та подає статистичну звітність, несе відповідальність за її достовірність.

8.3.    Питання організації бухгалтерського обліку на Підприємстві регулюються відповідно до чинного законодавства України та установчих документів.

8.4.    Для забезпечення ведення бухгалтерського обліку Підприємство самостійно обирає форми його організації.

8.5.    Забезпечення дотримання на Підприємстві встановлених єдиних методологічних стандартів бухгалтерського обліку покладається на головного бухгалтера.

8.6.    На основі даних бухгалтерського обліку Підприємства складається фінансова звітність. Відповідно до ст. 14 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» Підприємство зобов’язане подавати (надсилати рекомендованим листом) державному  реєстратору  за місцезнаходженням  реєстраційної справи не пізніше ніж до 1 червня року, що настає за звітним періодом, фінансову звітність про господарську діяльність у складі балансу і звіту про річні фінансові результати.

8.7. Відповідно до ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» Підприємство зобов'язане подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору реєстраційну картку, встановленого зразка, про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Керівник Підприємства та головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за одержання порядку ведення і достовірність обліку
та статистичної звітності.

 

9. ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ

 

9.1. Зміни і доповнення до Статуту вносяться за рішенням Власника.

9.2. Зміни і доповнення набувають чинності з моменту їх державної реєстрації.

9.3. У разі прийняття змін чи доповнень до Статуту Підприємства, що стосуються управління Підприємством, Власник в обов'язковому порядку переглядає контракт укладений з керівником Підприємства у частині повноважень  відповідної посадової особи Підприємства при здійсненні нею управління Підприємством.

 

10. ПРИПИНЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА

 

10.1. Припинення Підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або шляхом ліквідації за рішенням Власника, суду та в інших випадках, встановлених законодавством.

10.2. У разі злиття Підприємства з іншим (іншими) суб’єктами господарювання всі майнові права та обов’язки кожного з них переходять до суб’єкта господарювання, що утворюється внаслідок злиття.

10.3. При приєднанні Підприємства до іншого суб’єкта господарювання, до останнього суб’єкта переходять усі майнові права та обов’язки Підприємства, що приєдналось до нього.

10.4. При поділі Підприємства на два або більше підприємств усі його майнові права та обов’язки переходять за розподільчим актом (балансом) у відповідних частках до кожного з нових суб’єктів господарювання, що утворились внаслідок поділу Підприємства.

10.5. При виділенні одного або декількох нових суб'єктів господарювання Підприємства, до кожного з них переходять за розподільчим актом (балансом) у відповідних частках майнові права та обов'язки реорганізованого Підприємства.

10.6. При перетворенні Підприємства (зміні його організаційно-правової форми) в інший суб'єкт господарювання до новоствореного суб'єкта господарювання за передавальним балансом (актом) переходять всі майнові права та обов'язки попереднього Підприємства, що перетворюється.

10.7. Підприємство ліквідується за рішенням Власника у випадках:

- досягнення мети, для якої воно створювалося, або зі спливом терміну, на який воно створювалося (якщо це передбачено установчими документами Підприємства);

- збитковості Підприємства та неможливості продовження ним подальшої діяльності;

- визнання Підприємства банкрутом, крім випадків, встановлених законом;

- за рішенням суду про визнання судом недійсної державної реєстрації Підприємства через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути;

- в інших випадках, встановлених законом.

10.8. При реорганізації та ліквідації Підприємства працівникам, які звільняються, гарантується дотримання їх прав та інтересів відповідно до чинного законодавства України та колективного договору.

10.9. Ліквідація та реорганізація Підприємства здійснюється у порядку, встановленому законодавством, за рішенням Власника, а у випадках, передбачених чинним законодавством України, за рішенням суду.

10.10. Для ліквідації Підприємства Власником створюється ліквідаційна комісія з представників селищної ради та Підприємства. Порядок і строки проведення ліквідації, а також термін для заяви претензій кредиторами, визначається законодавством.

10.11. З моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження по управлінню Підприємством.

10.12. Майно, яке залишилось після задоволення претензій кредиторів, розрахунків з членами трудового колективу по оплаті праці та бюджетом, використовується за рішенням Власника.

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь