Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №44 «Про затвердження Програми соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради «Назустріч людям» на 2021-2022 роки»

Кількість переглядів: 98
Скликання: 8 скликання
Сесія: 7 сесія
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 16.06.2021
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 44
Назва документу: Про затвердження Програми соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради «Назустріч людям» на 2021-2022 роки
Прикріплені файли:

НОВОВАСИЛІВСЬКА  СЕЛИЩНА РАДА
ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

сьома  сесія восьмого скликання

 

РІШЕННЯ

 

від «16 » червня 2021р.           смт. Нововасилівка                   № 44

 

Про затвердження Програми соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради  «Назустріч людям» на 2021-2022 роки

 

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про соціальні послуги», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «, «Про соціальний захист дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Бюджетним кодексом України, іншими законодавчими документами, з метою раціонального використання бюджетних коштів, підвищення ефективності системи соціальної допомоги на території Нововасилівської селищної ради  з метою вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурного характеру, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки окремим категоріям громадян, що зареєстровані та проживають на території Нововасилівської селищної ради , забезпечення соціального обслуговування, надання соціальних та реабілітаційних послуг,  враховуючи рекомендації спільного засідання постійних комісії, селищна  рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Програму соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради  «Назустріч людям» на 2021- 2022  роки  згідно додатку 1 до цього рішення, що додається.

 

  1. Затвердити Прядок надання одноразової грошової допомоги окремим категоріям громадян, які зареєстровані та проживають у населених пунктах Нововасилівської селищної ради за  рахунок коштів Програми соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради  на 2021-2022  роки згідно додатку 2 до цього рішення, що додається.

 

  1. Фінансовому відділу Нововасилівської селищної ради  здійснювати фінансування даної Програми в межах затверджених асигнувань бюджету.
  2. Заступнику селищної ради Трифонову П.І. щорічно інформувати селищну раду про виконання заходів Програми
  3. Контроль за виконанням цього рішення   покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я.

 

 

 

Селищний голова                              Олександр ПРОКОПЕНКО                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради  «Назустріч людям»

на 2021 -2022 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗМІСТ ПРОГРАМИ

 

І. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

 

II. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМ, НА РОЗВ'ЯЗАННЯ ЯКИХ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

 

ІІІ. МЕТА ПРОГРАМИ

 

ІV. ШЛЯХИ І ЗАСОБИ РОЗВЯЗАННЯ ПРОБЛЕМИ,

 

V. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

VІ. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

 

VІІ. СТРОКИ ТА ЕТАПИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

VІІІ. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

1.

Назва Програми

(Назва програми повинна
вказувати на її специфіку)

Програма соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради  «Назустріч людям»

на 2021- 2022 роки

2.

Ініціатор розроблення
Програми

Нововасилівська селищна рада рада

3.

Дата, номер і назва
розпорядчого документа про
розроблення Програми

 

4.

Головний розробник Програми

Нововасилівська селищна рада рада

5.

Співрозробннки Програми

Виконавчий комітет

6.

Відповідальний виконавець
Програми

Виконавчий комітет

7.

Співвиконавці Програми

 

8.

Термін реалізації Програми

2021- 2022 роки

9.

Мета Програми

Підвищення ефективності системи соціальної допомоги на території Нововасилівської селищної ради  через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурного характеру, здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки окремим категоріям громадян, надання соціальних та реабілітаційних послуг, залучення до співробітництва громадських та благодійних організацій

10.

Загальний обсяг фінансових
ресурсів, необхідних для
реалізації Програми, всього:
в тому числі:

  • коштів сільського (селищного, міського)   бюджету
  • коштів державного бюджету
  • кошти позабюджетних джерел

 

 

 

 

 

11.

Очікувані результати
виконання

  •  вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурного характеру.
  • Здійснення конкретних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки окремим категоріям громадян, що зареєстровані та проживають на території Нововасилівської селищної ради.
  • Забезпечення соціального обслуговування, надання соціальних та реабілітаційних послуг, залучення до співробітництва громадських та благодійних організацій
  • Зростання довіри до влади.
  • Встановлення партнерських відносин між владою та громадськими організаціями.
  •  

 

12.

Ключові показники
ефективності

Рівень охоплення соціальною підтримкою окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради  протягом 2021- 2022 років

 

 

 

 

Одним із пріоритетних напрямків соціальної політики є підвищення ефективності програм соціального захисту населення і, перш за все, кожної окремої людини. Саме на вирішення цих стратегічних завдань, а також на зростання рівня життя вразливих категорій громадян, надання їм необхідних соціальних послуг з урахуванням їх реальних потреб.

На сучасному етапі розвитку українського суспільства особливого значення набувають завдання підвищення добробуту населення, заохочення його прагнення до соціального прогресу з метою наближення рівня життя в країні до європейських стандартів. Вирішення цих завдань неможливе без професійного підходу до формування та реалізації політики соціального захисту і соціального забезпечення на державному та місцевому рівнях.

Соціальний захист є сьогодні основним завданням соціальної політики, яка ставить за мету забезпечення прав і гарантій людини стосовно рівня і якості життя. Об'єкти соціального захисту - це особа, сім'я та їх добробут.

Зазначені факти свідчать про необхідність продовження практики реалізації заходів у сфері соціального захисту та соціального обслуговування, виходячи зі стратегічних напрямів розвитку країни взагалі та в рамках Програми соціальної підтримки окремих категорій населення Нововасилівської селищної ради  «Назустріч людям» на 2021- 2022  роки (далі - Програма).

В основу розробки Програми покладено аналіз законодавства України, що формує соціальну політику в країні, досвід роботи селищної  ради в сфері соціального захисту, який був отриманий у процесі реалізації попередніх соціальних програм. Програма включає додаткові заходи щодо забезпечення гарантованих прав і можливостей членів громади в рівній мірі користуватися економічними ресурсами, що спрямовуються на задоволення потреб соціально-вразливих груп населення , які потребують соціальної допомоги та підтримки.

 

II. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМ, НА РОЗВ'ЯЗАННЯ ЯКИХ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

Пріоритетним завданням органів місцевого самоврядування є покращення соціального стану окремих категорійгромадян та осіб, які опинилися в скрутних життєвих обставинах.

Соціальний захист та гідний рівень життя кожному громадянину України гарантований Конституцією України. Вжиті державою заходи щодо підвищення соціального забезпечення окремих категорій населення не покривають додаткових витрат, необхідних для життєдіяльності громадян.

Впродовж останніх років Нововасилівською селищною  радою та її виконавчим комітетом зроблено конкретні кроки щодо стабілізації рівня життя, спрямовані на посилення адресної матеріальної підтримки окремих категорій громадян (мешканців Нововасилівської селищної ради ) за рахунок місцевого бюджету.

Кризові явища та інфляційні процеси, що призвели до збільшення цін на продукти харчування, медикаменти при одночасному зменшенні реального доходу сімей, стали причиною скрутного матеріального становища багатьох мешканців громади, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно. Навіть вжиті державою заходи щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій населення не покривають необхідних додаткових витрат окремих категорій громадян на харчування, медикаменти та інші.

Крім того, значно збільшилась кількість звернень громадян, які гостро потребують надання окремих видів соціальних послуг, передусім адресної грошової допомоги на лікування. Більшість таких звернень надходять від громадян похилого віку, осіб з інвалідністю та одиноких осіб, як найбільш вразливої категорії населення.

Невідкладної підтримки також потребують самотні громадяни, у яких повністю втрачена або знижена здатність до самообслуговування, та яким потрібна увага, сторонній догляд і медико-соціальна допомога.

Зазначений напрямок роботи забезпечують соціальні працівники КЗ « Територіальний центр соціального обслуговуваннясільської ради (надання соціальних послуг)», які щодня надають такі види соціальних послуг, як: доставка додому підопічним продуктів харчування і медикаментів, прибирання житла, виклик лікаря, оплата комунальних платежів, оформлення субсидій тощо. Значна увага приділяється соціальній реабілітації дітей-інвалідів.

Проблеми інвалідності пов'язані з наявністю чисельних соціальних бар'єрів, які не дозволяють особам з обмеженими фізичними можливостями активно долучатись до життя суспільства й повноцінно приймати участь у ньому.

Завданням селищної ради у процесі розвитку громади є створення на території громади такого середовища, яке б стимулювало залучення до цього процесу якомога ширших верств населення, встановлення партнерських відносин між владою і неурядовими організаціями (об'єднаннями).

Соціальний захист є сьогодні основним завданням соціальної політики, яка ставить за мету забезпечення прав і гарантій людини стосовно рівня і якості життя.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь