A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №2 «Про встановлення ставок єдиного податку на території Нововасилівської селищної ради»

Кількість переглядів: 89
Скликання: 8 скликання
Сесія: 8 сесія
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 13.07.2021
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 2
Назва документу: Про встановлення ставок єдиного податку на території Нововасилівської селищної ради
Прикріплені файли:

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ
ОБЛАСТІ

ВОСЬМА ( ПОЗАЧЕРГОВА) СЕСІЯ , ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

 

РІШЕННЯ

від  13 липня 2021р.      смт. Нововасилівка                            № 2

 

Про встановлення ставок єдиного

податку на території  Нововасилівської

селищної ради

 

Керуючись ст.10,12, 291- 300  Податкового кодексу України, пунктом 24 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”  селищна рада

ВИРІШИЛА:

 

1.Установити на території  Нововасилівської  селищної  ради:

    • єдиний податок;
    • ставки єдиного податку:
      • для першої групи платників єдиного податку незалежно від виду господарської діяльності -10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) періоду;
      • для другої групи платників єдиного податку незалежно від виду господарської діяльності - 14 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) періоду.

Застосування додаткових ставок єдиного податку здійснюється відповідно до Податкового кодексу України.

2.Затвердити Положення про порядок справляння єдиного податку для фізичних осіб - підприємців  залежно від виду господарської діяльності на календарний місяць  (додаток 1);

3.Рішення Нововасилівської  селищної ради від 18.06.2020 № 3 «Про встановлення ставок єдиного податку» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

4.Рішення Воскресенської сільської ради від 23.06.2020 № 5 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2021 рік» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

5.Рішення Новоспаської сільської ради від 26.06.2020 № 4-32/20 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2021 рік» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

6.Рішення Федорівської сільської ради від 19.06.2020 № 1 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2021 рік» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

7.Рішення Розівської сільської ради від 26.06.2020 № 3 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2021 рік» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

8.Рішення Ганнівської сільської ради від 18.06.2020 № 2 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2021 рік» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

9.Рішення Беседівської сільської ради від 27.06.2020 № 2 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2021 рік» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

10.Рішення Маківської сільської ради від 26.06.2020 № 3 «Про встановлення ставок єдиного податку на 2021 рік» визнати таким, що втрачає чинність з 01.01.2022 року.

11. Начальнику фінансового відділу оприлюднити це рішення на офіційному сайті Нововасилівської  селищної ради не пізніш як у десятиденний строк після прийняття та підписання.

12. Рішення набирає чинності з 01.01.2022 року.

13. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника селищного голови з питаньдіяльності викончих органів селищної ради Трифонова П.І.

 

 

Селищний голова                                     Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до   рішенням  селищної ради

від 16.06.20212021 року № 2

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про єдиний податок

У цьому Положенні встановлюються правові засади застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку.

Юридична особа чи фізична особа-підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає встановленим вимогам та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному главою 1 розділу XI Податкового кодексу України зі змінами і доповненнями.

 

1.Платники податку

 

Платниками єдиного податку на території Нововасилівської селищної ради є суб'єкти малого підприємництва – фізичні та юридичні особи з податковою адресою у межах  Нововасилівської селищної ради, які відповідають вимогам спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності,  і які, при цьому, у порядку, визначеному статтею 298-299 Податкового кодексу України, самостійно обрали даний спосіб оподаткування доходів та отримали свідоцтва платника єдиного податку.

 

перша група- фізичні особи- підприємці, які не використовують працю найманих осіб,здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

друга група-фізичні особи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб-підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група70.31КВЕДДК009:2005),а також здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного     каміння,           дорогоцінного каміння            органогенного утворення  та напівдорогоцінного каміння. Такі фізичні особи-підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для такої групи;

третя група - фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у тру


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь