A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №6 «Про затвердження програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022-2024 роки Нововасилівської селищної ради»

Кількість переглядів: 98
Скликання: 8 скликання
Сесія: 12 сесія
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 23.12.2021
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 6
Назва документу: Про затвердження програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022-2024 роки Нововасилівської селищної ради
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

НОВОВАСИЛІВСЬКА  СЕЛИЩНА РАДА
МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

дванадцята  сесія восьме скликання

 

РІШЕННЯ

 

від 23 грудня  2021р.           смт. Нововасилівка                   № 6

 

Про затвердження програми захисту населення і територій

від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру

 на 2022-2024 роки Нововасилівської селищної ради

 

З метою послідовного зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій, відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кодексу цивільного захисту України,  Закону України “Про пожежну безпеку”, Закону України “Про об’єкти підвищеної небезпеки”,  Постанови Кабінету Міністрів України за № 11 від 09.01.2014 року “Про затвердження Положення про єдину державну систему цивільного захисту, Нововасилівська селищна рада

 ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2024 роки Нововасилівська об’єднаної територіальної громад (додається).
  2. Фінансовому відділу Нововасилівської селищної ради, виходячи з можливостей дохідної частини бюджету, при уточненні селищного бюджету на 2021 рік та при формуванні бюджету на наступні роки, передбачити потребу в коштах на виконання заходів програми.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  постійну комісію з питань промисловості ,підприємництва,транспорту,зв’язку та сфери послуг та питань житлово – комунального господарства та комунальної власності селищної ради та на  заступника селищного голови  з питань діяльності виконавчих органів ради Арабаджи М.І.

Селищний голова                                                О.ПРОКОПЕНКО

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення Нововасилівської селищної ради №6 від 23.12.21р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022-2024 роки Нововасилівської селищної ради

 

 

 

 

 

 

 

смт. Нововасилівка

2021

 

1. Мета програми

    Метою цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022-2024 роки (далі - Програма) є послідовне зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру (далі - надзвичайні ситуації), підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій.

 

2. Шляхи та способи розв'язання проблеми

    Оптимальним варіантом розв'язання проблеми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру є реалізація державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій шляхом системного здійснення першочергових заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій з використанням ресурсів держави та інших джерел, не заборонених законом.

 

3. Заходи і завдання Програми

    Програма передбачає здійснення першочергових заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій за такими напрямами:

    інженерний захист територій від надзвичайних ситуацій;

    матеріально-технічне переоснащення органів управління та сил цивільного захисту;

    підвищення ефективності оперативного та комплексного реагування на надзвичайні ситуації;

    забезпечення  непрацюючого населення засобами захисту органів дихання  від небезпечних хімічних речовин.

    Для розв'язання проблем захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій передбачається виконання основних завдань Програми, що включають проведення комплексу робіт щодо:

    технічного переоснащення оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та державних аварійно-рятувальних служб Державної служби України з надзвичайних ситуацій;

    проведення реконструкції систем централізованого оповіщення населення;

    створення селищного оперативного матеріального резерву для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надання невідкладної допомоги потерпілим;

    заходи щодо придбання засобів захисту органів дихання для непрацюючого населення, яке проживає в прогнозованих зонах хімічного забруднення.

    Завдання і заходи з виконання Програми наведено в додатку 2.

 

4. Очікувані результати, ефективність Програми

    Виконання Програми дасть змогу:

    забезпечити належний рівень безпеки населення, захищеності територій, об'єктів виробництва і соціально-культурної сфери від надзвичайних ситуацій;

    знизити ризик виникнення надзвичайних ситуацій та мінімізувати їх наслідки;

    удосконалити механізм здійснення моніторингу і прогнозування надзвичайних ситуацій;

    підвищити ефективність використання коштів, які спрямовуються на здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій;

    здійснити матеріально-технічне переоснащення підрозділу Нововасилівської МПО та ремонт їх приміщення, придбання матеріалів, обладнання для проведення ремонтних робіт для підвищити ефективність їх функціонування.

    Ефективність виконання Програми полягає у створенні оптимальної та результативної єдиної системи цивільного захисту, підвищенні дієвості функціонування пожежного підрозділу, зменшенні кількості постраждалих та загиблих внаслідок надзвичайних ситуацій.

    Очікувані результати виконання Програми наведено в додатку 3.

 

5. Обсяги та джерела фінансування Програми

    Орієнтовний обсяг фінансування завдань і заходів Програми становить 314,0 тис. грн., з них за рахунок місцевого бюджету.

    Обсяг фінансування завдань і заходів Програми уточнюється щороку під час складання проекту селищного бюджету на відповідний рік.

 

6. Контроль за ходом виконання Програми

    Безпосередній контроль за здійсненням заходів, визначених Програмою, покладається на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Арабаджи М.І..

 

 

 

 

Селищний голова                              Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь