A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №30 «Про затвердження Програми покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Нововасилівської селищної ради на 2022 рік»

Кількість переглядів: 126
Скликання: 8 скликання
Сесія: 12 сесія
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 23.12.2021
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 30
Назва документу: Про затвердження Програми покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Нововасилівської селищної ради на 2022 рік
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

дванадцята  сесія восьмого скликання

РІШЕННЯ

 

від 23 грудня 2021р.           смт. Нововасилівка                   №         30                                                                                               

 

 

Про затвердження Програми покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Нововасилівської селищної ради на 2022 рік

 

 

Керуючись  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 4 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», ст. 91 Бюджетного кодексу України, з метою покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території громади у 2021 році, Нововасилівська селищна рада                                    

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Програму покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Нововасилівської селищної ради на 2022  рік  (далі – Програма), що додається.

 

2. Виконавчому комітету селищної ради забезпечити організацію виконання заходів Програми.

 

3.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань будівництва, архітектури, комунального господарства, комунальної власності та приватизації.

 

 

 

 

Селищної ради

 

 

 

 

       Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про затвердження Програми покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Нововасилівської селищної ради на 2022 рік

 

 

 

 

сел. Нововасилівка

2021

 

 

                                                I. Мета Програми

 

 

У сучасних умовах, коли стрімко зростає рівень запитів суспільства щодо якості життя і наближення до стандартів європейського простору, вкрай важливим є забезпечення розвитку транспортної інфраструктури Приазовського району.

Зважаючи на незадовільний стан автомобільних доріг загального користування місцевого значення Нововасилівської громади, недостатнє фінансування дорожніх робіт за рахунок коштів з державного бюджету, основною метою Програми є покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

 

II. Склад проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання програмним методом

 

Автодорожня галузь є одним з найважливіших елементів транспортної системи, від стану якої значною мірою залежить економіка і розвиток виробничого потенціалу громади.

Важливою складовою автотранспортної інфраструктури громади є автомобільні дороги загального користування місцевого значення, які сполучають населені пункти у сільській місцевості.

Стан, у якому сьогодні перебувають автомобільні дороги загального користування місцевого значення, є вкрай незадовільним та викликає постійні нарікання користувачів і власників транспортних засобів. У зв’язку зі збільшенням транспортного навантаження шляхова мережа втрачає свої експлуатаційні якості і потребує як експлуатаційного утримання, так і капітального ремонту, а місцями й повної реконструкції. Проте кошти з державного бюджету виділяються вкрай обмежено тільки на експлуатаційне утримання автомобільних доріг.

Збереження мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення, поліпшення їх експлуатаційних характеристик залежить, в першу чергу, від стану фінансування.

Враховуючи обмежене фінансування, натепер кошти спрямовуються переважно на покращення стану тих автомобільних доріг, що потребують невідкладного ремонту для забезпечення  під’їзду швидкої допомоги та аварійних служб, автомобільних доріг, по яких проходять маршрути пасажирського транспорту тощо.

Фінансування заходів Програми за рахунок коштів бюджету селищної ради, дозволить поліпшити транспортно-експлуатаційний стан автомобільних доріг загального користування місцевого значення, забезпечити безпечні та зручні умови для руху транспортних засобів між населеними пунктами громади, зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод.

 

 

III. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми

 

Розв’язання зазначеної проблеми можливо здійснювати за такими напрямами:

збереження існуючої мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення;

створення умов для безпечного пересування автомобільними дорогами пасажирів та вантажів шляхом удосконалення мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Для реалізації визначених напрямів є необхідним спрямування фінансових ресурсів (коштів селищного бюджету) як співфінансування на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

З метою недопущення розпорошення коштів селищного бюджету до пріоритетних напрямів під час визначення об’єктів утримання доріг загального користування місцевого значення віднесено:

забезпечення доступності до соціальних та культурних об’єктів;

проведення робіт з експлуатаційного утримання на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення із рухом громадського транспорту та інтенсивним рухом транспорту.

 

IV. Строки та етапи виконання Програми

 

Реалізація заходів і завдань Програми запланована протягом 2022 року.

 

V. Перелік заходів і завдань Програми

 

Основним завданням Програми є забезпечення експлуатаційного утримання автомобільних доріг  загального користування місцевого значення.

З метою задоволення потреб користувачів у безпечному та комфортному русі автомобільними дорогами загального користування місцевого значення планується здійснення робіт з експлуатаційного утримання відповідних доріг, що створить достатні споживчі властивості дорожньої мережі.

Основна частка робіт буде спрямована на ліквідацію пошкоджень, руйнувань та деформації основи дорожнього одягу та покриття проїзної частини доріг та місцевих проїздів (ямковість, просадки, здимання тощо). Роботи будуть виконуватися після комісійного обстеження з урахуванням обсягу фінансування, виділеного на відповідний рік. 

 

VI. Ресурсне забезпечення Програми

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету та за рахунок субвенції з державного бюджету  місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

За рахунок зазначених коштів планується виконати роботи з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення які знаходяться на території громади.

Визначення обсягів та напрямки направлення коштів проводиться спільною комісією до якої входять представники виконавчого комітету селищної ради та Державного підприємства «Місцеві дороги Запорізької області».

Обсяги та джерела фінансування Програми наведено у додатку 1 (додається).

Перерозподіл обсягів фінансування Програми по території громади у разі необхідності може здійснюватися з урахуванням фактичного експлуатаційного стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення, встановленого за результатами комісійних обстежень.

Обсяги та джерела фінансових ресурсів на реалізацію Програми у разі потреби протягом року можуть уточнюватися.

 

VII. Організація управління та контролю за ходом виконання Програми

 

Головним розпорядником коштів місцевого бюджету на проведення робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення є Нововасилівська селищна рада.

Одержувачем коштів місцевого бюджету та замовником робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення є Державне підприємство «Місцеві дороги Запорізької області».

Державне підприємство «Місцеві дороги Запорізької області» використовує кошти місцевого бюджету Нововасилівської селищної ради відповідно до плану використання бюджетних коштів та несе відповідальність за достовірність розрахунків на фінансування Програми, своєчасну і якісну звітність із використання цих коштів, своєчасне і якісне виконання робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Контроль за виконанням Програми здійснюється постійною комісією районної ради з питань будівництва, архітектури, комунального господарства, комунальної власності та приватизації.

 

 

 

 

Заступник селищного голови з питань

діяльності виконавчих органів

 

М.І. Арабаджи

 

                  Додаток 1

 

 

Заходи

програми покращення стану автомобільних

доріг загального користування місцевого значення на території

Нововасилівської селищної ради на 2022 рік

 

Найменування заходів

Головний розпорядник,

одержувач

Термін

виконання

Усього, в т.ч.

 

Орієнтовні обсяги співфінансування, тис. грн.

1. Проведення робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг:

 О081553 Астраханка- Розівка   /О081560/;

 

Нововасилівська селищна рада – головний розпорядник;

Державне підприємство «Місцеві дороги Запорізької області» – одержувач

 

 

 

2022

 

 

 

800,0

 

 

 

800,00

 

 

 

-

місцевий  бюджет

 

800,0

 

 

 

Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів                                                                                        

 

                                  М.І. Арабаджи

 

 

 

ПЕРЕЛІК

доріг на які планується направити кошти у 2022 році

 

№ з/п

Ділянка дороги

Кошти на ремонт дороги

1.

  1. О081553 Астраханка - Розівка - /О081560/
  2. (окремими ділянками від с. Розівка до а/д О081560 Приазовське-Новоспаське-Могутнє)

800,00

 

 

 

 

Заступник селищного голови з питань

діяльності виконавчих органів                                                        

 

                                                                                  М.І. Арабаджи

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь