Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про стан роботи, щодо захисту особистих житлових майнових прав дітей, які перебувають в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, сім'ях опікунів та піклувальників

Дата: 27.07.2021 11:35
Кількість переглядів: 382

УКРАЇНА

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

14 червня 2021 р.                                                                           №5

смт Нововасилівка

 

Про стан роботи, щодо захисту

особистих житлових майнових

прав дітей, які перебувають в

прийомних сім'ях, дитячих будинках

сімейного типу, сім'ях опікунів та піклувальників

 

           Керуючись ст. 26 «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 64 постановою Кабінету Міністрів від 24.09.2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної з захистом прав дитини», ст. 32, ст. 33 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» та Положенням про створення Комісії з питань захисту дитини, виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію начальника служби у справах дітей Нововасилівської селищної ради Шопової А.А. про стан роботи, щодо захисту особистих житлових майнових прав дітей, які перебувають в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, сім'ях опікунів та піклувальників взяти до відома (додаток 1).

2. Рекомендувати начальнику служби у справах дітей Нововасилівської селищної ради Шоповій А.А.:

 - проводити роботу щодо формування, ведення та постійного оновлення обліку нерухомого майна дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 - здійснювати роботу по забезпеченню своєчасного взяття дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на квартирний облік та забезпечення соціальним житлом.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника служби у справах дітей Шопову Альону Андріївну.

 

Селищний голова                                             Олександр ПРОКОПЕНКО                          

 

 

 

 

Додаток 1

 

Про стан роботи, щодо захисту особистих житлових майнових прав дітей, які перебувають в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, сім'ях опікунів та піклувальників

 

З метою збереження, попередження незаконного відчуження, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до пункту 61 постанови Кабінету Міністрів України від 24.08.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов′язаної із захистом прав дитини» (зі змінами), службою у справах дітей Нововасилівської селищної ради проводиться робота щодо формування, ведення та постійного оновлення обліку нерухомого майна дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Рішенням виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради від 02.03.2021 року № 2 затверджено Положення та склад комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради на якій розглядаються питання стану збереження майна, право власності на яке або право користування яким мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Службою у справах дітей проводиться робота по забезпеченню своєчасного взяття дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на квартирний облік та забезпечення соціальним житлом. Спеціалістами служби проводиться робота по інформуванню опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, про необхідність постановки на квартирний облік дітей з 16-річного віку, якщо вони не забезпечені житлом. На даний час на квартирному обліку перебувають 16 осіб від 23 до 35 років з числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 8 осіб від 16 до 23 років із числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Соціальне житло на праві користування виділено 3 дітям із числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь