A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

МЕДИЧНИМ ЗАКЛАДАМ ОБЛАСТІ ПЕРЕДАЛИ ПЛР-ТЕСТИ

Дата: 11.01.2022 12:30
Кількість переглядів: 275

Сьогодні у Запорізькій обласній клінічній лікарні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух разом зі своєю заступницею Златою Некрасовою та директором Департаменту охорони здоров’я Олексієм Кулиничем передали діагностичні матеріали, закуплені коштом держсубвенції. 

Розподіл було здійснено між 48 центрам первинної медико-санітарної допомоги та самостійними сімейними амбулаторіями, 7 багатопрофільними лікарнями та 33 приватними закладами охорони здоров’я відповідно до кількості укладених декларацій із сімейними лікарями. Усього було передано 44 000 одиниць експрес-тестів для визначення антигена коронавірусу SAPS-COV-2, на суму 4,4 млн грн та 78 770 наборів для відбору біологічного матеріалу методом полімеразної ланцюгової реакції на суму 2 205,56 тис грн . 

  • Показники ПЛР-тестів дуже важливі. Вони, в першу чергу, впливають на те, у якій зоні ми знаходимось. Місяць у нас фактично була найменша кількість зайнятості ліжок - 10%, але ми знаходились у червоній зоні через один аспект - незадовільний показник проведення тестів. Для того, щоб оперативно збільшувати кількість тестування по всьому регіону, було спрямовано кошти державного бюджету на закупівлю ПЛР-тестів, - підкреслив Олександр Старух.

Окрім вручення, очільник Запорізької області провів дискусію з представниками лікарень стосовно забезпечення гідної заробітної плати лікарям та медсестрам. Так, згідно з постановою Кабінету Міністрів, заробітна плата лікарів має становити близько 20 тис грн та заробітна плата медичних сестер - 13,5 тис. грн. Наразі майже усі лікарні області мають можливість сплачувати відповідну суму. Представники лікарень також зауважили, що закупівля ПЛР-тестів та апаратів ШВЛ допомогла заощадити гроші лікарень.

Також представники області звернули увагу на активний процес реконструкції лікарень, зокрема на Запорізьку обласну клінічну лікарню. В рамках програми Президента України “Велике Будівництво” тут було проведено термомодернізацію приймального відділення. Також було закуплено важке обладнання (апарат рентген та МРТ), а ще запроваджена програма “Назустріч людям”, за допомогою якої стане можливим забезпечення соціального захисту вразливих категорій населення та надання їм медичної допомоги (зокрема, ендопротези суглобів, кришталики ока, слухові апарати) за рахунок коштів обласного бюджету.

 

Департамент культури та інформаційної політикиФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь