A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Власники і орендарі запорізьких земель сплатили до бюджетів громад 1,7 мільярда гривень

Дата: 20.01.2022 13:03
Кількість переглядів: 238

 

У 2021 році до місцевих бюджетів регіону надійшло 1 мільярд 745 мільйонів гривень плати за землю. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, запоріжці спрямували до скарбниць на 197 мільйонів гривень або на 13 відсотків більше, ніж у 2020 році.

Так, від підприємств, організацій та установ бюджети отримали 1 мільярд 480 мільйонів гривень, від фізичних осіб – 265 мільйонів гривень.

Власники і орендарі ділянок у м. Запоріжжя сплатили 970,6 мільйона гривень, енергодарські, кам'янсько-дніпровські та великобілозерські платники забезпечили 146,6 мільйона гривень, бердянські і приморські – 118 мільйонів гривень, мелітопольські і веселівські – 112 мільйонів гривень, якимівські та приазовські – 84,8 мільйона гривень, пологівські, більмацькі та розівські – 77,3 мільйона гривень, василівські і михайлівські – 70 мільйонів гривень, токмацькі і чернігівські – 56 мільйонів гривень тощо.

Всього у регіоні земельний податок і орендну плату перераховують до бюджетів громад 9187 юридичних осіб та майже 287 тисяч фізичних осіб.

Нагадаємо, четвер, 20 січня, є граничним днем подання декларації з плати за землю (земельний податок або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за грудень 2021 року у разі не подання податкової декларації на 2021 рік. А 31 січня – останній день сплати плати за землю (земельний податок або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за грудень 2021 року (крім громадян).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Кому із запорізьких підприємців потрібен касовий апарат?

 

Інформаційна підтримка щодо запровадження РРО та програмних РРО триває. Запорізькі податківці проводять щоденну роз'яснювальну роботу серед підприємців.

Так, для власників крамниць в одному із центральних торговельних центрів фахівці організували інформаційні зустрічі, під час яких в деталях розповіли про застосування касової техніки і ведення товарного обліку платниками єдиного податку ІІ-ІV груп.

Представники бізнесу дізнались, які особливості роботи з програмними реєстраторами розрахункових операцій, як встановити і зареєструвати ПРРО, чи обов'язковим є ведення обліку товарних запасів для ФОП, які не є платниками ПДВ і не продають технічно складні побутові товари, медичні та ювелірні вироби.

Фахівці податкової служби закликали підприємців дотримуватись чинного законодавства і прозоро вести свою діяльність.

 

Більше інформації про програмні РРО – за лінками:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

https://zir.tax.gov.ua/main/rro/

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь