A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №19 «Про делегування повноважень відділу освіти, культури, молоді та спорту Нововасилівської селищної ради»

Кількість переглядів: 147
Скликання: 8 скликання
Сесія: 1 сесія, 2 пленарне засідання
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 18.12.2020
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 19
Назва документу: Про делегування повноважень відділу освіти, культури, молоді та спорту Нововасилівської селищної ради
Прикріплені файли:

Україна

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

                  МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

/восьме скликання перша чергова сесія/

 

                                                                        РІШЕННЯ №19

18 грудня 2020 року

смт  Нововасилівка

 

Про делегування повноважень

відділу освіти, культури, молоді

та спорту Нововасилівської

селищної ради

 

          З метою ефективного управління об’єктами комунальної власності у сфері освіти, культури, молоді та спорту Нововасилівської селищної ради, відповідно до ст. 66 Закону України «Про освіту», ст. 37 Закону України «Про загальну середню освіту», ч. 2 ст.19 Закону України «Про дошкільну освіту», ч. 6 ст. 10 Закону України «Про позашкільну освіту», керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Нововасилівська селищна рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Делегувати відділу освіти, культури, молоді та спорту  Нововасилівської селищної ради такі повноваження:

1.1. Управління закладами освіти, культури, фізкультури і спорту, які належать Нововасилівській селищній раді.

1.2. Забезпечення здобуття повної загальної середньої освіти у комунальних загальноосвітніх навчальних закладах, створення необхідних умов для виховання дітей, молоді, розвитку їх здібностей, трудового навчання, професійної орієнтації, продуктивної праці учнів, сприяння діяльності дошкільних та позашкільних навчально-виховних закладів, дитячих, молодіжних та науково-просвітницьких організацій.

1.3. Організація медичного обслуговування та харчування у закладах освіти, культури, фізкультури і спорту,  які належать Нововасилівсьій селищній раді.

1.4. Реалізація державної політики у сфері освіти та забезпечення якості освіти на території Нововасилівської селищної ради, забезпечення доступності дошкільної, початкової та базової середньої освіти, позашкільної освіти.

1.5. Забезпечення розвитку оптимальної мережі закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, закладів культури.

1.6. Призначення та звільнення керівників закладів освіти, культури, охорони здоров’я комунальної власності Нововасилівської селищної ради, обраними у порядку, встановленому законодавством та установчими документами закладів.

1.7. Укладання строкового трудового договору (контракту) з керівниками закладів комунальної власності Нововасилівської селищної ради, обраними у порядку, встановленому законодавством та установчими документами закладів.

1.8. Розривання строкового трудового договору (контракту) з керівниками комунальної власності Нововасилівської селищної ради з підстав та у порядку, визначених законодавством за погодженням із селищною радою.

1.9. Ведення обліку дітей дошкільного та шкільного віку у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

1.10. Оприлюднення офіційної звітності про всі отримані та використані кошти, а також перелік і вартість товарів, робіт, послуг, спрямованих на потреби кожного комунального закладу, та інші видатки у сфері освіти, охорони здоров’я.

1.11. Організація та забезпечення бюджетного процесу відділу та підвідомчих закладів. Здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю підвідомчих закладів на всіх стадіях бюджетного процесу. Затвердження кошторису та приймання фінансового звіту закладів освіти,  культури та охорони здоров’я у випадках та порядку, визначених законодавством.

1.12. Здійснення контролю за дотриманням установчих документів закладів освіти, культури.

1.13. Здійснення контролю за виконанням плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в закладі освіти; розгляд скарги про відмову у реагуванні на випадки булінгу (цькування) за заявами здобувачів освіти, їхніх батьків, законних представників, інших осіб та приймає рішення за результатами розгляду таких скарг; сприяння створенню безпечного освітнього середовища в закладі освіти та вживає заходів для надання соціальних та психолого-педагогічних послуг здобувачам освіти, які вчинили булінг (цькування), стали його свідками або постраждали від булінгу.

1.14. У разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечення здобувачам освіти можливість продовжити навчання на відповідному рівні освіти;

1.15  Забезпечення відповідно до законодавства створення в закладі освіти безперешкодного середовища для учасників освітнього процесу, зокрема для осіб з особливими освітніми потребами.

1.16. Організація нормативного, матеріального забезпечення, перепідготовки, підвищення кваліфікації, атестації педагогічних працівників.

1.17. Сприяння проведенню інноваційної діяльності в системі освіти,  культури та   молодіжної політики, спорту.

1.18. Здійснення контролю за недопущенням привілеїв чи обмежень (дискримінації) за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, сімейного та майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

1.19. Проводити діяльність згідно Положень, затверджених Нововасилівською селищною радою.

1.20. Забезпечення підвезення учнів і педагогічних працівників до закладів початкової та базової середньої освіти і у зворотному напрямку.

1.21. Здійснення інших повноважень у сфері освіти, культури, молоді і спорту  передбачених законами.

          2. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту  Нововасилівської селищної ради.

 

 

         Селищний голова                         Олександр ПРОКОПЕНКО


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь