A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рішення сесій Нововасилівської селищної ради №1 «Про затвердження «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Нововасилівської селищної ради на 2022 рік»»

Кількість переглядів: 98
Скликання: 8 скликання
Сесія: 12 сесія
Тип документу: Рішення сесій Нововасилівської селищної ради
Дата: 23.12.2021
Автор: НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
Номер документу: 1
Назва документу: Про затвердження «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Нововасилівської селищної ради на 2022 рік»
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

дванадцята чергова  сесія восьме скликання

 

від 23 грудня 2021р       смт Нововасилівка                №1

 

Про затвердження «Програми соціально-економічного

та культурного розвитку Нововасилівської селищної

ради на 2022 рік»

 

Керуючись п. 16 ст. 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до ст. 11 Закону України “Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України”, з метою забезпечення стабільного розвитку економіки громади, Нововасилівська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

 

1. Затвердити Програму соціально-економічного та культурного розвитку Нововасилівської селищної ради на 2022 рік (далі – Програма), що додається.

2. Контроль за виконанням Програми покласти на постійну комісію з питань бюджету, соціально – економічного розвитку, агропромислового комплексу та розвитку підприємництва.

 

 

 

 

Селищний голова                                                     Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

 

ХАРАКТЕРИСТИКА

 

ПРОГРАМИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО

ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ

 НОНОВАСИЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

НА 2022 РІК

 

  1. Назва: Програма соціально-економічного та культурного розвитку Нововасилівської селищної ради на 2022 рік.

 

  1. Підстава для розроблення: законодавчим підґрунтям для розроблення Програми є ст.143 Конституції України та Закон України „Про державне прогнозування та розроблення програм економічного та соціального розвитку України” від 26.03.2000 № 1602-ІІІ.

 

  1. Ініціатор – головний замовник: Нововасилівська селищна рада.

 

  1. Розробник: Нововасилівська селищна рада.

 

  1. Мета: забезпечення стабільного розвитку економіки громади, покращення якості життя населення, наповнення доходної частини місцевого бюджету, підвищення якості та доступності медичних, освітніх, житлово-комунальних послуг.

 

  1. Початок: 2022 рік, закінчення: 2022 рік.

 

  1. Етапи виконання: 2022 рік.

 

  1. Загальні обсяги фінансування: здійснення Програми забезпечуватиметься за рахунок мобілізації внутрішніх фінансових джерел, залучення централізованих та інвестиційних коштів, коштів підприємств, організацій тощо.

 

  1. Очікувані результати виконання: забезпечення стабільного розвитку економіки громади, покращення якості життя громадян та розвиток Нововасилівської громади.

 

  1. Контроль за виконанням: постійна комісія районної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку району, агропромислового комплексу та розвитку підприємництва.

 

 

 

Затверджено

                                                                              рішення селищної ради

                                                                              від  23.12.2021р. № 1

                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

Програма

соціально-економічного та культурного

розвитку Нововасилівської селищної ради

 на 2022 рік

 

 

 

 

 

 

смт. Нововасилівка

2022 р.

 

І. ВСТУП

Програма соціально-економічного та культурного розвитку Нововасилівської селищної ради на 2022 рік (далі – Програма) розроблена відповідно до ст. 143 Конституції України, Закону України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України» від 23.03.2000 № 1602-ІІІ та постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2003 № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету».

У Програмі враховані:

цілі та пріоритети регіональної політики, визначені Стратегією регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року яка затвердженна рішенням сесії Запорізької обласної ради від 12.12.2019 № 134;

 

завдання та індикатори Цілей сталого розвитку, схвалених ООН і адаптованих для України до 2030 року;

 

схвалений Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2020-2022 роки, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15.05.2019 р.555;

 

Програму планується реалізувати шляхом використання широкого спектру економічних, фінансових і організаційно-правових механізмів та інструментів визначених для окремих галузей у відповідних розділах Програми.

 

Реалізацію заходів Програми та досягнення запланованих показників передбачається здійснювати через економічні важелі державного регулювання та шляхом виконання цільових програм, розроблення, затвердження та внесення змін до яких проводитиметься виключно з дотриманням вимог Бюджетного кодексу України та чинних законодавчих і нормативно-правових актів.

 

Стратегія соціально-економічного розвитку громади визначає пріоритетні напрями та стратегічні завдання економічного і соціального розвитку громади, реалізація яких, насамперед, має на меті забезпечити нову якість життя людей.

 

Фінансування заходів цільових програм здійснюватиметься з урахуванням реальних можливостей державного, обласного та інших бюджетів, а також виділених фінансових ресурсів підприємств, інвесторів та міжнародних організацій. У разі внесення змін до бюджетів усіх рівнів або фінансових можливостей підприємств, інвесторів та міжнародних організацій обсяги фінансування цільових програм будуть переглядатися.

 

 

ІІ. ОСНОВНІ ЦІЛІ І ПРІОРИТЕТИ ЕКОНОМІЧНОГО, СОЦІАЛЬНОГО ТА КУЛЬТУРНОГО РОЗВИТКУ ПРИАЗОВСЬКОГО РАЙОНУ

НА 2022 РІК

 

Цілі і пріоритети економічного і соціального розвитку Нововасилівської громади на 2022 рік визначені відповідно до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року, затвердженої рішенням Запорізької обласної ради від 12.12.2019 № 134.

Основною метою Програми на 2022 рік є створення умов для сталого розвитку та зростання економіки громади, функціонування підприємств реального сектору, установ і закладів соціальної сфери на основі інноваційних структурних зрушень, проведення реформ у різних галузях і сферах діяльності, розвитку міжрегіонального та міжнародного співробітництва, підтримки бізнесу для поліпшення умов життєдіяльності населення та підвищення його добробуту.

З урахуванням мети, регіональна політика в громаді буде спрямована на наступні пріоритетні завдання економічного і соціального розвитку:

Розвиток сільського господарства і сільських територій:

- оновлення матеріально-технічної бази агропідприємств громади;

- пошук нових ринків збуту сільськогосподарської продукції;

- залучення інвестиційних ресурсів в агропромисловий комплекс;

- поліпшення селекційної роботи в агропромисловому комплексі;

- розвиток фермерства;

Розвиток промисловості:

- стимулювання збільшення обсягів виробництва промислової продукції в громаді;

- залучення інвестиційних ресурсів;

- здійснення заходів щодо просування промислової продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Розвиток бюджетної сфери:

- забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) до бюджету громади;

- здійснення контролю за економічно – обґрунтованими обсягами доходів при затвердженні та внесенні змін до селищного бюджету;

- розширення ресурсної бази надходжень по податку на доходи фізичних осіб шляхом легалізації доходів населення;

- зростання обсягів доходів загального фонду місцевого бюджету та посилення соціальної спрямованості бюджету;

- забезпечення в повному обсязі потреби в асигнуваннях на заробітну плату працівників бюджетних установ та на проведення розрахунків за енергоносії,

- затвердження і реалізація планів заходів з енергозбереження по кожній бюджетній установі;

- забезпечення збалансованості бюджету.

Розвиток інфраструктури громади:

- реконструкція систем водопостачання;

- ремонт та експлуатаційне утримання в належному стані доріг місцевого значення загального користування та доріг і вулиць, що перебувають у комунальній власності;

- активізація роботи із відновлення вуличного освітлення в населених пунктах громади, особливо на вулицях з інтенсивним рухом автотранспорту;

- покращення якості та безпеки пасажирських перевезень на громадському транспорті у межах громади.

Розвиток гуманітарної сфери:

- розширення охоплення дітей дошкільною освітою;

- зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти та культури;

- збереження соціальної інфраструктури шляхом проведення реконструкції, капітальних та поточних ремонтів приміщень закладів освіти, культури та медицини громади;

- розвиток спортивної інфраструктури;

Розвиток медицини:

- здійснення капітальних та поточних ремонтів приміщень, заходів з енергозбереження в  закладах охорони здоров’я громади;

- здійснення заходів щодо забезпечення закладів медицини матеріально - технічними засобами, сучасним медичним обладнанням, медичними препаратами та іншими медичними засобами, необхідними для здійснення вчасного та якісного медичного обслуговування населення;

- виконання програм з охорони здоров’я, підвищення рівня надання медичної допомоги населенню громади;

- продовження забезпечення проведення реформи у сфері медицини.

Розвиток житлово-комунального господарства:

- сприяння впровадженню інвестиційних та інноваційних проектів, що спрямовані на забезпечення підвищення якості надання житлово-комунальних послуг;

- капітальний ремонт водопровідних мереж в населених пунктах громади;

- забезпечення видалення твердих побутових відходів в населених пунктах згідно схем санітарної очистки;

- виявлення та ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ.

Впровадження ресурсо- і енергозберігаючих технологій:

- проведення санації об’єктів соціальної сфери, які утримуються за рахунок бюджетних коштів, з використанням сучасних технологій та матеріалів;

- запровадження поступового зменшення питомих витрат енергоресурсів на одиницю виробленої продукції та наданих послуг у житлово-комунальному господарстві;

- активізація інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо раціонального використання енергоносіїв серед населення;

- модернізація енергетичних мереж громади, в тому числі систем вуличного освітлення.

Посилення соціального захисту населення, підвищення рівня життя населення громади шляхом: 

- забезпечення цілеспрямованої роботи закладів соціального захисту населення громади;

- забезпечення державних стандартів в оплаті праці, запровадження  мінімальної заробітної плати, передбаченої державою, підвищення рівня середньої заробітної  плати та пенсії;

- надання якісних соціальних послуг населенню;

- недопущення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах усіх форм власності;


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь