A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Шкоди природі завдано непоправної… Виростити такі дерева зараз вже неможливо.

Дата: 25.04.2021 19:46
Кількість переглядів: 1013

Надвечір 22 квітня випадковий свідок побачив як чоловік випилює дерева в лісонасадженні між селами Іванівка та Воскресенка. Не ховаючись та не кваплячись за допомогою бензопили він знищував дерева, яким вже не один десяток років. Небайдужий громадянин повідомив про це правоохоронні органи. Оперативна група Приазовського відділу поліції прибувши на місце з’ясувала – лісовим браконьєром є мешканець смт Нововасилівка 1977 р.н., який пиляв дерева на дрова, щоб потім реалізувати їх.

Через декілька годин, близько 2 годин ночі в службу «102» надійшло повідомлення від мешканців села Розівка про те, що поблизу села в лісосмугі  чутно звуки бензопили. Поліцейські, які прибули за викликом, виявили що незаконною вирубкою займаються двоє мешканців Мелітопольського району 1990 та 1991 р.н. На місці їх «діяльності» нарахували 55 пеньків, що залишилось від дерев. Все, що вирубали вони планували вивезти на своєму автомобілі.

В обох випадках у порушників  були забрані бензопили, а також на штрафмайданчик доставлено автомобіль. Долі цього майна буде вирішуватиме суд, а також саме суд визначить – якої шкоди в грошовому еквіваленті своїми діями нанесли державі і громаді порушники.

Проте не все можна вирішити штрафами і грошима. Бо гроші не захистять наші степні ниви від згубного буревію, не в грошах пташки зів’ють навесні своє гніздечко, і зовсім не папірці (навіть зеленого кольорі) здатні виробляти такий необхідний кисень…

-Проблема знищення лісосмуг набирає загрозливих для екології нашого регіону масштабу. Ті лісонасадження, які є на території нашої громади, - це наш спільний спадок від тих, хто колись насаджував ці дерева задля нашого добробуту,- говорить голова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко.

- Тож і захищати їх – наш спільний обов’язок. Я особисто виїжджав на місце правопорушення і бачив – якої шкоди завдано природі. Це вже не виправити… В умовах клімату, що сьогодні панує в світі і у нас, виростити таку лісосмугу майже неможливо, адже запасів вологи в глибоких шарах ґрунту немає. Тож мусимо берегти, що маємо.

Я дуже вдячний тим громадянам, які надали сигнал про знищення дерев в поліцію. Прошу усіх мешканців громади також бути небайдужими і якщо стали свідками подібних дій –дзвонити або в поліцію, або старостам сіл.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь