A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

13 травня аматори сцени і майстри народного мистецтва Нововасилівської ОТГ звітували про свої досягнення в рамках обласного огляду, присвяченого 25 -й річниці прийняття Конституції та 30 -й річниці Незалежності України.

Дата: 14.05.2021 09:03
Кількість переглядів: 554

 

Наш край – частинка України!

13 травня аматори сцени і майстри народного мистецтва Нововасилівської об’єднаної територіальної громади звітували про свої досягнення в рамках обласного огляду, присвяченого 25 –й річниці прийняття Конституції України та 30 – й річниці Незалежності України.

Учасників форуму привітала секретар селищної ради Надія Голубєва , заступник директора департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Марина Анісімова та директор  Обласного методичного центру культури і мистецтв Запорізької обласної  ради Олена Златова.

В огляді прийняли участь представники різних вікових категорій і жанрів самодіяльного мистецтва. Загалом понад 150 осіб цього дня вийшли на сцену Розівського БК аби продемонструвати свої таланти.

В програмі огляду підготовлено три самостійних заходи. Спочатку оглядова комісія ознайомилась з виставкою творів місцевих  майстрів народного мистецтва, яка була присвячена оберегам та символам української культури. Потім в батлі національних кухонь обирали найкращі страви. Переміг апетит, бо відірватися від цих смаколиків було неможливо.

Останнім акордом свята творчості стала концертна програма в якій прийняли участь хореографічні, музичні, вокальні та читецькі колективи Нововасилівської громади. В репертуарі виконавців вокальні твори від 1875 року до творів сучасності, народні танці та сучасна хореографія, фольклор та поетичні твори. Поряд на одній сцені виступали Лауреати відомих конкурсів, колективи з високим званням «народний» і початківці, всіх їх об’єднувала любов до сценічної творчості.

Оглядова комісія високо оцінила організаційно – підготовчу роботу відділу освіти та культури, керівників та учасників колективів, змістовну наповненість заходів та  режисерсько – постановчу роботу. Кожний колектив почув об’єктивну оцінку рівня досягнень на теперішній час і професійні рекомендації щодо подальшого розвитку. Аматорів сцени запросили до участі у обласних і Всеукраїнських заходах.

В цей же день між Нововасилівською селищною радою і Обласним методичним центром культури і мистецтва було підписано угоду про соціальне партнерство у розвитку  сфери культури і підтримки творчого, духовного та мистецького потенціалу громади.

Високо оцінили підготовку та досягнення аматорів  депутат обласної ради Сухіна В.М. та депутат районної ради Андрій Голубєв, вони пообіцяли і надалі всіляку підтримку розвитку самодіяльної художньої творчості в Нововасилівській ОТГ.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь