A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

с. Миколаївка відзначило свій День народження

Дата: 23.05.2021 22:47
Кількість переглядів: 770

22  травня – День Св. Миколая. На честь цього святого було засновано село Миколаївка. Отже храмове свято тут відзначають саме цього дня. Більш світська назва сільського свята – День села.

До місцевого клубу зібрались односельці. На них чекала святкова програма, яку підготували аматори сцени, учасники художньої самодіяльності. Але спочатку слово для привітання було надано гостям. І першим поздоровив миколаївців голова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко. Виказуючи свою повагу до місцевих мешканців, більшість з яких болгари, першу фразу він промовив болгарською мовою. Побажав оптимізму, злагоди, вдачі у всіх справах, здоров’я та миру. Голова громади повідомив - на честь159 річниці з дня заснування села за кошт громади було реставровано пам’ятник першопоселенцям. Найближчим часом він буде встановлений в селі. А для тих, хто сьогодні мешкає в селі в якості подарунка стануть лавки для відпочинку, які також були виготовлені на замовлення  та за кошт громади. Миколаївці, які приймають активну участь в житті села та громади були нагороджені грамотами.

А потім настав час дарувати подарунки миколаївцям особисто. Подарунки отримали найстарша мешканка, наймолодша, подружжя, що відсвяткувало золоте весілля. Господарі найохайніших садиб села отримали подарунки, що згодяться в господарстві. Секретар Нововасилівської селищної ради Надія Голубєва від себе особисто та від імені депутата Мелітопольскої райради Андрія Голубєва також привітала миколаївців і передала подарунок від депутата для народного фольклорного колектива «Кадинки».

Поздоровив миколаївців і староста Анатолій Груба.

На свято також завітав депутат обласної ради Вадим Сухіна. Він тепло привітав селян, вручив нагороди та відзнаки.

Щирі вітання були від сусідів з села Петрівка Приморського району. Вони подарували декілька вокальних виступів.

А потім на всіх чекало феєричне шоу. Більш ніж дві години на сцені клубу виступали солісти, фольклорні колективи, хореографічні колективи, сценки… Закінчилась програма дуже незвично – всі учасниці в вечірніх сукнях вийшли до глядачів. Їх дефіле дало змогу всім переконатися – сільські жінки не тільки талановиті, а ще й неймовірно привабливі та красиві в будь-якому віці!

А ще вони  справні господарки. Адже саме місцева мешканка Топузлієва Ганна Дмитрівна стала переможницею конкурсу вина сезону 2020 р. Цей конкурс став вже традиційним тут. В цьому році більше 20 господарів з Миколаївки та сусідніх сіл і навіть з Приморського району (с.Петрівка) привезли чудо-напій для дегустування. Перед дегустацією вино освятив священнослужитель.

Аби переможця та призерів було визначено чесно, слідкувало почесне журі. Отже друге місце посіло вино господаря  Рудакова Олександра Петровича, а третє – Груби Анатолія Васильовича. Подарунки отримали не тільки призери, а  і кожен винороб.

А для всіх подарунком став святковий настрій. З таким чудовим настроєм верталися додому гості, а селяни ще спілкувались та дякували артистам, адже саме вони зробили свято незабутнім!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь