A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Перших слов’янських вчителів та просвітителів Св. Кирила та Мефодія згадуємо, шануємо, вклоняємось їх подвигу віри.

Дата: 25.05.2021 08:32
Кількість переглядів: 646

24 травня християни всіх релігійних конфесій згадують та шанують святих братів  Кирила та Мефодія. Адже саме вони є творцями першої слов’янською азбуки, аби багаточисельні слов’янські народи мали писемність, а отже і шанс на збереження своєї мови та етнічної ідентичності.

Бо історична аксіома невблаганна – хай би яким сильним та великим не був народ, якщо в нього немає писемності, то доля одна – забуття. Але місія святих Кирила та Мефодія була значно ширша – дати слов’янам можливість через пізнання грамоти змогу читати Святе Письмо – Біблію.

Саме про подвиг віри цих святих, про шлях кожного до Бога через Святе Письмо, про особистий досвід пізнання духовних християнських істин, говорили в цей день люди, які зібрались в музеї першопоселенців смт Нововасилівка.

Серед запрошених були священнослужителі різних християнських конфесій, а також представники влади – голова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко, його заступник Петро Трифонов, секретар Нововасилівської селищної ради Надія Голубєва, начальник відділу культури та освіти Нововасилівської ОТГ Ольга Кірпік.

А зустрічали їх гостинні хазяї – представники громадської спілки «Русь», а також фольклорного ансамблю «Райская птица». Вони змогли створити таку атмосферу і так повести бесіду, що серед гамірного та суєтного  дню, тут йшла мова про духовність. Непоказова, а щира до сліз… Кожен священник мав нагоду сказати слово, яке в нього на серці. Всіх слухали уважно і дякували за мудрі слова. Лунала і поезія – вірш М. Лєрмонтова «Молитва».  Ольга Іванівна Кірпік має чималий поетичний здобуток. Є ньому і вірші з духовної християнської тематики. Один з них на прохання гостинних хазяїв вона зачитала на зібранні.

Істрія створення селища Нововасилівка – це є історія християн – молокан в Україні. Про це також говорили, згадували людей, що внесли значний внесок в створення як духовної культури молокан-нововасилівців, так і матеріальної бази. Адже саме приміщення музею першопоселенців має велику історію. Колись його побудували молокани в середині 19 –го сторіччя для зібрання. Пройшло більш ніж півтора сторіччя, а будівля ця завдяки небайдужим людям встояла, і тут досі лунає Слово Боже та і співають Псалми. Отже віра пращурів нововасилвіців, що громадою будували це приміщення, була міцна.

Про те, що сьогодні нашій новій громаді- Нововасилівській ОТГ- надзвичайно важливо мати таку віру, молитовну підтримку всіх релігійних християнських спільнот, говорив голова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко.

-Щоб наша громада була міцною та заможної, нам треба молити Бога про це, берегти наші традиції і спільно працювати,- сказав він.

Тому цілком логічним було, коли всі присутні прочитали молитву «Отче наш» і попросили Божого благословення для всіх людей нашої громади. Молитву вів священик о. Димитрій.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь