Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі громади отримали майже 535 мільйонів гривень плати за землю

Дата: 27.05.2021 13:54
Кількість переглядів: 484

З початку року до місцевих бюджетів регіону надійшло 534 мільйони 600 тисяч гривень плати за землю. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, запоріжці сплатили на 274 мільйони більше, ніж роком раніше.

Землевласники і користувачі ділянок-юридичні особи перерахували до скарбниць майже 495 мільйонів гривень, фізичні особи – близько 40 мільйонів гривень.

Найбільші суми направили до бюджету платники м. Запоріжжя – понад 330 мільйонів, енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські – 44,6 мільйона, бердянські та приморські – 29,3 мільйона, мелітопольські і веселівські – майже 29 мільйонів, пологівські, більмацькі та розівські – 22 мільйони, василівські та михайлівські – 18,2 мільйона, якимівські та приазовські – 17 мільйонів тощо.

За чотири місяці у результаті проведених звірок із територіальними громадами, підрозділами ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, РВ Фонду державного майна України податківці залучили до оподаткування 30 суб'єктів господарювання, від яких за рік до скарбниці додатково надійде 4 мільйони 834 тисячі гривень плати за землю.

Крім того, виявлено 8 представників бізнесу, які використовували земельні ділянки без правовстановлюючих документів (річна сума нарахувань за землі площею 26 га склала 387 тисяч гривень).

Всього станом на початок травня в Запорізькій області нараховується 8941 юридична особа та 77860 фізичних осіб-платників земельного податку і орендної плати.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь