A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Фермери Нововасилівської ОТГ (Запорізька область, Мелітопольский район) звернулись до місцевої влади та правоохоронців з вимогою – припинити злочинні дії з боку «чорних лісорубів».

Дата: 03.06.2021 14:45
Кількість переглядів: 812

Через те, що аграрії не бажають мовчки спостерігати за тим, як знищуються лісосмуги браконьєрами, ті розпочали злочинні акції залякування та погроз фермерам та їх родинам.

На доказ того, що справа набула неабиякого масштабу, 2-го червня фермери приїхали до голови Нововасилівської селищної ради Олександра Прокопенка не з пустими руками – вони привезли цілу коробку антиавтомобільних саморобних «їжаків». Їх зібрали на дорогах біля сіл, в том числі і біля нив.

Саме на один з таких «їжаків» наїхав автомобіль одного з місцевих жителів, в салоні була дитина. Наслідки раптової втрати керування автомобілем могли бути трагічними.

Фермери впевнені – саме цього злочинці і очікували. Вони неодноразово чули погрози від браконьєрів на свою адресу та на адресу своїх сімей. Люди знають – на яких автомобілях  і звідки з’являються на території громади зухвалі лісоруби. Мова йде про території суміжну з сусідньою Мирненською громадою.

 Неодноразово викликали поліцію на місце злочину, люди мають відео та аудіо записи того, як їм погрожують та що коїться на околицях сіл в лісосмугах. Поліція реагує, патрулі правоохоронців на місце злочину приїжджають, на порушників складають протоколи і… відпускають. Суди вважають недостатньою доказову базу.

Звичайно, тих, хто робить бізнес на продажу дров, які злодійським чином добувають в лісосмугах, така ситуація не лякає, а навпаки – злить та дратує. І зараз під загрозою вже не дерева, а люди. Їх погрожують вбити, понищити майно… Є ознаки того, що діє саме організована злочинна група.

Присутні на зустрічі правоохоронці детально з’ясовували подробиці подій. Разом з фермерами виробили алгоритм подальших дій. Головне – діяти в правовому полі. З цим всі погодились.

 Але всім вже відомо, що це «правове поле» виявляється таке широке, що там може «сховатись» будь-який порушник чи злочинець.

 А селяни зі своїми родинами та полями де сховаються?


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь