A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

26 червня в селі Новоспаське Нововасилівської ОТГ відбувся відкритий чемпіонат Запорізької області з кіокушин-карате, присвячений річниці з Дня створення Конституції України.

Дата: 27.06.2021 22:36
Кількість переглядів: 927

5 років назад одна людина, що захоплюється цим спортом,– спортсмен Євген Якимов, запросив дітей села в маленький гурток. Хлопцям та дівчатам в сільській місцевості також хочеться дізнаватися щось нового, спробувати свої здібності та сили. А тут така можливість – кіокушин-карате! Це ж не просто спорт, це східна філософія. Той, хто одного разу увійшов в світ карате, і сприйняв його, вже все життя буде керуватись принципами та догмами карате – благородство, честь, справедливість, сила духу, сила думки, дисципліна повсякденно і повсякчасно. Сам Євген колись захопився карате, хоча спочатку прийшов в спорт в футбол.

Поступово його  учні набули досвіду боротьби на турнірах по всій країні. Нагороди та призові місця, які вони виборювали в змаганнях, надихали і тренера, і самих дітей. Гурток поповнювався новими вихованцями. Так народилась мрія – колись провести турнір у себе вдома. Знайшовши в особі директора школи Ірини Підлєсній однодумця та організаційну підтримку від неї, мрія тільки зростала. А коли з’явилась підтримка з боку місцевої влади, мрія стала реальністю.

І от це відбулось! 83 учасника з Херсонської області прибули на турнір. Підтримали своєю присутністю дітей чемпіон України з кіокушин карате. Це також дуже важливо – діти мають приклад спортивних досягнень. Втім, кожен з судейської колегії має досягнення та  титули. Як відомо, в карате кожен рівень спортивних досягнень позначається поясом відповідного кольору.  Тож коли юні спортсмени увійшли до залу, вони по кольору поясу могли узнати – хто є хто в карате.

 Головним суддею був інструктор Херсонської обласної Федерації Кіокушин Карате, член Ради федерації, суддя міжнародної категорії, головний тренер Іванівської команди (Херсонська область) Брагінець Ігор Леонідович.

Церемонія відкриття турніру почалась по традиції зі звуком  японського барабану - тайко.

Директор школи Ірина Підлєсна представила гостей свята та суддів. Серед них – голова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко, заступник голови Максим Арабаджи, начальник відділу культури та освіти Ольга Кірпік, староста села Юрій Рєзанов.

Право відкрити турнір надали голові Нововасилівської ОТГ Олександру Прокопенко. Вітаючи всіх присутніх він сказав:

  • Це не випадковість, що саме в цьому селі проводиться турнір з такого геройського виду спорту як карате. Тут, в Новоспаському, є Герої Другої Світової війни, війни в Афганістану, війни на Сході України. Бажаю вам удачі, любіть нашу країни, її мову, її культуру! Слава Україні!

Слово для привітання надали Ігору Брагінцю. Він на знак поваги та визнання вручив Євгену Якимову катану- японський меч, що має глибоке символічне значення. Подарунок від вихованців, який вони подарували своєму тренеру був набагато скромнішим, проте та щирість з якою вони дякували Євгену Вадимовичу, безумовно зробили цей подарунок не менш значущим чим катана.

Після демонстраційного виступу юних каратистів, настав час з’ясувати хто спритніший та сміливіший на татамі.

Врешті, кожен посів призове місце у своїй віковій та ваговій категоріях.

Серед новоспаських спортсменів І місця посіли Туманова Ірина, Мандрика Єгор, Гнатко Владислав, Стойловський Роман, Парій Олена, Остапенко Дмитро.

ІІ місця- Рак Богдан, Дзюба Андрій, Остапенко Данило, Парій Леонід.

ІІІ місця- Попова Дарина, Левашова Марія, Лук'янченко Аліса, Сушков Володимир, Якимов Євген, Зуб Микита, Гнатко Ярослав, Зуб Назарій, Дзюба Вероніка, Левашов Ілля, Левашова Дар'я.

Нагороди преможцям вручили почесні гості.

Так, це було дійсно свято. Його підготовка потребувала великої організаційної роботи. Цю частину з честю виконав колектив Новоспаської школи та особисто тренер Євген Якимов. Батьки вихованців усіляко допомагали, щоб зустріти гостей на належному рівні.  Зрозуміло, турнір потребував фінансів.

Голова громади Олександр Прокопенко надав фінансову допомогу особисто, а також гроші було виділено з казни громади. Долучились і спонсори - ф/г "Мираж" (голова Степанов В.В.) та представник  ф/г "Тихий гай" Подлєсний Ю.О.

 

Переможці –учасники після турніру в с.Новопаському мають в своїх скарбничках кубки, медалі, грамоти, фото и відео. Вони, безумовно, піднялись ще на один крок в спорті, в особистому сприйнятті самого себе.

А Нововасилівська громада піднялась ще на одну щабель в іміджі громади як такої, що дбає про спорт і  про дітей. І це  також безумовна перемога!

 

Отже всім організаторам та учасникам турніру - «Аригато годзаймашита» велике спасибі!!!Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь