A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі компанії і підприємці добровільно легалізували працю майже 7 тисяч співробітників

Дата: 08.07.2021 15:20
Кількість переглядів: 280

 

Упродовж року фахівці податкової служби регіону проводили аудит та роз'яснювальну роботу серед керівників підприємств і підприємців на предмет легалізації праці та доходів. У результаті роботодавці офіційно оформили 6898 співробітників та виплатили їм 41,3 мільйона гривень, а це в середньому 6000 гривень на кожного.

Додаткові надходження до бюджетів і соціальних фондів склали 17,2 мільйона гривень, зокрема, 7,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 9,1 мільйона гривень єдиного внеску та 600 тисяч гривень військового збору.

Крім того, у сфері оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами податківці виявили 7 осіб, які працювали без трудових договорів. Матеріали перевірок направлені до Головного управління Держпраці у Запорізькій області для вжиття заходів в межах повноважень.

Також проведено 203 документальні перевірки платників, які мали ризики щодо несплати податків і зборів під час виплати доходів громадянам. За встановлені порушення донараховано 2,4 мільйона гривень, у тому числі, 2,1 мільйона гривень ПДФО, 200 тисяч гривень єдиного внеску та 100 тисяч гривень військового збору.

Представники податкової служби та Держпраці й у подальшому проводитимуть спільні інформаційні та контрольно-перевірочні заходи серед роботодавців.

Нагадуємо, за порушення норм податкового законодавства та з питань праці передбачені штрафні санкції. Так, за одного неоформленого працівника доведеться сплатити 10 мінімальних заробітних плат (у 2021 році – 60 тисяч гривень). У разі виявлення повторного порушення штраф зросте до 30 мінімальних зарплат (180 тисяч гривень).

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь