A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про здійснення належного догляду батьками за дітьми в родинах, які перебувають на обліку сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах

Дата: 27.07.2021 11:37
Кількість переглядів: 310

УКРАЇНА

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

14 червня 2021 р.                                                                           №8

смт Нововасилівка

 

 

Про здійснення належного догляду

батьками  за дітьми в родинах, які

перебувають на обліку сімей, які 

знаходяться в   складних життєвих

обставинах

 

 

                            Заслухавши інформацію директора КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Нововасилівської селищної ради» Шульги Л.В. «Про здійснення належного догляду батьками за дітьми в родинах, які перебувають на обліку сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах», керуючись  частиною 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ: 

 

1.Інформаційну довідку директора КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шульги Л.В. «Про здійснення належного догляду батьками за дітьми в родинах, які перебувають на обліку сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах» взяти до відома (довідка додається).

2.Рекомендувати директору КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Нововасилівської селищної ради» Шульзі Л.В:

          2.1. постійно проводити роботу з виявлення сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах для забезпечення їх соціальними послугами;

          2.2. постійно вживати дієвих заходів щодо покращення рівня надання послуги соціального супроводу;

          2.3. постійно здійснювати контроль за сім`ями, які перебувають на обліку сімей як такі, що опинились у складних життєвих обставинах. 

   3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Арабаджи М.І.

 

 

 

 

            Селищний голова                                         Олександр  ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

 

Про здійснення належного догляду батьками за дітьми в родинах, які перебувають на обліку сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах

 

          Одним з напрямків діяльності КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Нововасилівської селищної ради»  є надання соціальних послуг сім`ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

              Надання соціальних послуг здійснюється за заявою особи та відповідно до договору. Виключення становить, коли в родині є загроза здоров`ю чи життю дитини, тоді соціальний супровід здійснюється без заяви батьків. Фахівець із соціальної роботи надає психологічних, соціально-педагогічних, юридичних, інформаційних, соціально-економічних, соціально-медичних послуги сім`ям різних категорій. Завданням фахівця із соціальної роботи  є здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями сімей з дітьми та надання їм соціальних послуг. Фахівець відповідно до повноважень: виявляє вразливі категорії сімей з дітьми та веде їх облік, здійснює соціальне обстеження сімей з дітьми з ознаками складних життєвих обставин, розробляє індивідуальні плани для роботи з випадком та визначає форми та методи допомоги, забезпечує здійснення соціального супроводу сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

            Послуга соціального супроводу являє собою  комплекс заходів, що передбачає оцінку потреб, визначення шляхів вирішення основних проблем, регулярні зустрічі чи відвідування отримувача послуги з метою моніторингу виконання поставлених завдань, сприяння у отриманні інших послуг, допомогу в усвідомленні значення дій та/або розвиток вміння керувати ними, навчання та розвиток навичок, спрямованих на подолання чи мінімізацію складних життєвих обставин.

          З початку року фахівцями із соціальної роботи було відвідано та здійснено  оцінку потреб родини в 42 сім`ях. З них 15 взято на облік сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

          На соціальному супроводі сімей, які опинились у складних життєвих обставинах на даний час знаходяться 5 сімей даної категорії по причині допомоги в оформленні документів, покращення санітарно-гігієнічних норм проживання  та підвищення виховного потенціалу батьків. В  трьох з п`яти сімей батьки неналежно виконують свої обов`язки, в будинках порушені санітарно-гігієнічні норми, це негативно впливає на розвиток та виховання дітей. Тому фахівцем із соціальної роботи  членам даних сімей надаються соціальні послуги щодо необхідності покращення санітарно-гігієнічних норм, привиття навичкам особистої гігієни, слідкування за фізичним здоров`ям, працевлаштування, підвищення виховного потенціалу тощо.

 

 

Директор  КЗ «ТЦСО (НСП)

Нововасилівської селищної ради»                                      Людмила ШУЛЬГА     

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь