A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про організацію роботи щодо забезпечення пожежної безпеки та цивільного захисту на території Нововасилівської селищної ради

Дата: 27.07.2021 11:50
Кількість переглядів: 440

УКРАЇНА

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

08 липня 2021 р.                                                                           №1

смт Нововасилівка

 

 

Про організацію роботи щодо забезпечення

пожежної безпеки та цивільного

захисту на території Нововасилівської

селищної ради

 

 

Заслухавши інформацію заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Арабаджи М.І. про організацію роботи щодо забезпечення пожежної безпеки та цивільного захисту на території Нововасилівської селищної ради, керуючись пунктом 7 статті 30 самоврядних повноважень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012 № 5403-VІ із внесеними змінами, виконавчий комітет  селищної ради

ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Арабаджи М.І. про організацію роботи щодо забезпечення пожежної безпеки та цивільного захисту на території Нововасилівської селищної ради, прийняти до відома (додається).

 

  1.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Арабаджи М.І.

 

 

 

 

Селищний голова                                                 Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація

про організацію роботи щодо забезпечення пожежної безпеки та цивільного захисту на території Нововасилівської селищної ради

 

 

З метою організації пожежної безпеки на території громади рішенням сесії селищної ради № 38 від 16.04.2021 затверджена програма «Місцева пожежна охорона Нововасилівської селищної ради на 2021 рік». Програмою передбачені видатки на оплату праці з нарахуванням 9 пожежникам, кошти на придбання паливо-мастильних матеріалів, кошти на комунальні послуги, придбання запчастин та обладнання.

За період з 01.01.2021 по 01.07.2021 місцевим пожежним підрозділом здійснено 10 виїздів, з них 6 пожеж та 4 надання допомоги в зимовий період.

В бойовому розрахунку знаходяться:

 ЗІЛ 130 АС 40 (63 Б) – 1 од.

 ЗІЛ 131 (137) АЦ 40 підвищеної прохідності «вездеход» - 1 од.

На сьогодні ЗІЛ 130 АС 40 (63 Б) в повній бойовій готовності по ЗІЛ 131 (137) АЦ 40 - цистерна потребує ремонту.

На сьогодні Нововасилівський підрозділ місцевої пожежної охорони забезпечений всім необхідним для за діяння за призначенням.

Пожежна безпека в закладах соціальної сфери.

Стосовно об’єктів соціальної сфери громади, сьогодні по дошкільному закладу с. Розівка та смт Нововасилівка, а також закладам загальної середньої освіти, а саме: Нововасилівський ОНЗ з двома філіями, Ганнівський НВК, Ганноопанлинський НВК, Новоспаський ЗОШ та Нововасилівській лікарні тривають судові провадження по не виконанню ними протипожежних заходів.

З метою вирішення даного питання по усуненню недоліків зазначених в позовних заявах позивача в особі ГУ ДСНС України в Запорізькій області, селищною радою розроблена та депутатами прийнята програма забезпечення пожежної та техногенної безпеки в медичних закладах та закладах освіти та культури Нововасилівської селищної ради на 2021-2024 роки. Обсяг коштів необхідних для виконання основних зауважень по вищевказаним об’єктам складає 7,7 млн. грн.. На сьогодні з місцевого бюджету виділені кошти в обсязі 270,0 тис. грн. на проведення обробки дерев’яних конструкцій 5 шкіл.

 

Організаційні заходи по створенню системи цивільного захисту в громаді.

На сьогодні обов’язки відповідального за цивільний захист в громаді покладено на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів.

            Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 409 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій» розпорядженням голови селищної ради № 10-05 від 27.01.2021 створена місцева комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, затверджений її посадовий склад та Положення про неї. До складу місцевої комісії з питань ТЕБ НС увійшли 19 членів. З початку року проведено 8 засідань, розглянуто 18 питань.

                   

          Створення місцевого матеріального резерву.

      Матеріальний резерв на сьогодні в селищній раді не створений..

 

          Створення резервного фонду місцевого бюджету та резервного фонду

Резервний фонд не створений.

         

Система оповіщення ЦО району.

Оповіщення населення проводиться за допомогою телефонного зв'язку, дротового мовлення (радіо), посильними, ЗМІ.

          Техногенна безпека.

Техногенних аварій на території Нововасилівській селищній раду 2021 році не зареєстровано.

 

Планування заходів щодо реагування на НС.

Враховуючи передачу повноважень в повному обсязі по цивільному захисту з 01.01.2021 до територіальних громад, на сьогодні селищною радою ведеться робота по розробці  Планів реагування в залежності від виду НС, а саме: при підтопленні ґрунтовими водами, паводку, при захворюванні тварин, при захворюванні рослин, при захворюванні людей, несприятливих метеорологічних умовах, пожежах в природних екологічних системах, при виникненні НС на воді, розробленню Положення про місцеву ланку територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ.

         

 

 

 

Заступник селищного голови з питань

діяльності виконавчих органів                                            Максим АРАБАДЖИ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь