Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про затвердження протоколу комісії з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейни

Дата: 27.07.2021 11:58
Кількість переглядів: 508

 

УКРАЇНА

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

 ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

14 липня 2021 р.                                                                           №1

смт Нововасилівка

 

                                                                

Про затвердження протоколу комісії з

 питань використання субвенції з

 державного бюджету місцевим

бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні

 роботи, придбання житла та приміщень для

розвитку сімейних та інших форм виховання,

 наближених до сімейних, та забезпечення

житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених

батьківського піклування, осіб з їх числа

 

Керуючись ст. 34, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 р. № 615 «Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» виконавчий комітет

селищної ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1. Затвердити протокол комісії з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа від 12.07.2021 року № 1 (додається).

 

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Арабаджи Максима Ігоровича.

 

 

Селищний голова                                                 Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету

Нововасилівської селищної ради

від 14.07.2021 року №1

 

 

ПРОТОКОЛ № 1

засідання комісії з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа

 

12.07.2021 року                                                                          смт. Нововасилівка

 

Голова комісії: Олександр ПРОКОПЕНКО

Заступник голови: Максим АРАБАДЖИ

Секретар комісії: Альона ШОПОВА

 

Члени комісії: Іван БАКЛАЖКОВ, Олександра СОБОЛЬ, Ольга КІРПІК, Олена СОБЧЕНКО, Марина ЕЗУМА, Людмила ШУЛЬГА.

 

 

Порядок денний:

1. Про формування пропозицій щодо потреби в субвенції за напрямами, передбаченими пунктом 4, з урахуванням умов, визначених пунктом 5 «Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримки малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 року № 615, (далі-Порядок).

2. Про затвердження списків дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 16 до 23 років, від 23 до 35 років, старше 35 років для виплати грошової компенсації за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за належні для отримання житлові приміщення.

3. Про винесення на розгляд виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради для затвердження протоколу комісії та представлення документу на розгляд обласної регіональної комісії.

 

 

 

 

З питання першого слухали:

1. Максима АРАБАДЖИ, який повідомив, що 18.06.2021 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 року № 615 «Порядок та умови надання субвенцій з державного бюджету до місцевих бюджетів на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа». На виконання пункту 9 цього Порядку та умов в Нововасилівській селищній раді створено відповідну комісію (рішення виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради від 08.07.2021 року № 5 «Про створення комісії з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа»), затверджено Положення про комісію та її склад. Відповідно до Порядку та умов, діти-сироти діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа віком від 16 до 23 років, від 23 до 35 років, старше 35 років (далі-діти), які перебувають на квартирному обліку можуть отримати виплату грошової компенсації за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за належні для отримання житлові приміщення для дітей;

2. Альону ШОПОВУ, яка зазначила, що сьогодні комісія має сформувати потребу в субвенції за напрямами, передбаченими пунктом 4, з урахуванням умов, визначених пунктом 5 Порядку та підготовити відповідні пропозиції до регіональної комісії з урахуванням граничної вартості житла, розрахованої відповідно до пунктів 13, 14, 15 Порядку та умов;

3. Олександру СОБОЛЬ, яка повідомила членів комісії про наступне. Відповідно до вищезазначеного Порядку, визначено, що гранична вартість придбання житла для осіб визначається за такою формулою:

ГВЖ = 31+10 х Вг х Км,

де ГВЖ - гранична вартість житла;

31 ? 31 кв. метр загальної площі у квартирах, садибних (одноквартирних) будинках із житлового фонду, з яких жила площа на особу має бути не меншою від середнього показника забезпеченості громадян жилою площею у відповідному населеному пункті;

10 ? додаткові 10 кв. метрів жилої площі на особу з інвалідністю;

Вг ? вартість (грн) 1 кв. метра загальної площі житла для населеного пункту за місцем перебування дитини на квартирному обліку;

Км ? коефіцієнт збільшення граничної вартості 1 кв. метра загальної площі житла для міст Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова, обласних центрів та міст обласного значення.

Вартість 1 кв. метра загальної площі житла в населеному пункті за місцем перебування дитини на квартирному обліку обчислюється відповідно до нормативно-правових актів Мінрегіону.

Відповідно до наказу Міністерства розвитку громад та території України від 20.05.2021 року № 119 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» опосередкована вартість 1 кв. м загальної площі житла Запорізької області складає 13 597 грн.

Таким чином, для виплати грошової компенсації за належне житло на 1 дитину (особу), треба здійснити обрахування відповідно до формули, зазначеної у пункті 13 Порядку та умов: 31 м. кв. х 13 597 грн.=421 507 грн.

Орієнтована потреба для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 16 до 23 років в кількості 10 дітей складає 4 215 070 грн.

З урахуванням умов зазначених в пункті 14 Порядку та умов для осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 23 до 35 років сума грошової компенсації з державного бюджету складає 70% граничної вартості житла, таким чином орієнтована потреба для виплати грошової компенсації за належне житло для однієї особи складає 295 055 грн. Орієнтована потреба для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 23 до 35 років в кількості 16 дітей складає 4 720 880 грн.

Особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування віком старше 35 років, які перебувають на квартирному обліку в Нововасилівській селищній раді відсутні.

У разі придбання житла особам враховуються витрати на придбання земельної ділянки, на якій розташоване житло, якщо це не призводитиме до перевищення його граничної вартості, обчисленої відповідно до цього пункту.

Придбання житла для осіб на умовах співфінансування з державного, місцевого бюджету та/або інших джерел не заборонених законодавством здійснюється залежно від віку особи:

для осіб від 23 до 35 років ? 70 відсотків граничної вартості житла з подальшим зменшенням частки державного бюджету на 10 відсотків щороку, до 50 відсотків ? у 2023 році та наступних роках;

для осіб старше 35 років ? 30 відсотків граничної вартості житла компенсується з державного бюджету, у 2022 році та наступних роках грошова компенсація у розмірі граничної вартості житла здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.

Решта відсотків сплачується за рахунок місцевих бюджетів та/або інших джерел, не заборонених законодавством.

Придбання житла для осіб, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року, мають право на стовідсоткову грошову компенсацію граничної вартості житла.

Житло придбавається шляхом укладення договору купівлі-продажу, однією з істотних умов якого є заборона на відчуження такого житла протягом 10-ти років. Заборона на відчуження такого житла накладається нотаріусом, що посвідчує договір купівлі-продажу, за зверненням органу опіки та піклування, підготовленими місцевим розпорядником відповідно до вимог законодавства.

Заборона на відчуження такого житла не накладається у разі придбання житла особою після досягнення 23-річного віку.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Сформувати потребу в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році, на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа (далі-грошова компенсація).

2. Визначити потребу у виплаті грошової компенсації для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 16 до 23 років в сумі 4 215 070 грн. для 10 дітей.

3. Визначити потребу у виплаті грошової компенсації для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 23 до 35 років в сумі 4 720 880 грн. для 16 осіб.

 

Голосували: За-9; Проти-0; Утримались-0.

 

З питання другого слухали:

 

1. Альону ШОПОВУ, яка повідомила, що на сьогодні на квартирному обліку в Нововасилівській селищній раді перебувають 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 16 до 23 років та 16 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 23 до 35 років, які потребують виплати грошової компенсації для придбання житла. Особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування віком старше 35 років в Нововасилівській селищній раді на квартирному обліку відсутні.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 16 до 23 років для виплати грошової компенсації в кількості 10 дітей, які перебувають на квартирному обліку в Нововасилівській селищній раді (додаток 1 додається).

2. Затвердити список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа віком від 23 до 35 років для виплати грошової компенсації в кількості 16 осіб, які перебувають на квартирному обліку в Нововасилівській селищній раді (додаток 2 додається).

 

Голосували: За-9; Проти-0; Утримались-0.

 

З питання третього слухали:

 

1. Максима АРАБАДЖИ, який керуючись ст. 34, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 р. № 615 «Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» та з метою забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, запропонував винести протокол комісії для затвердження на засіданні виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради та представити його на розгляд обласної регіональної комісії.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Протокол комісії винести для затвердження на засідання виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради.

2. Представити даний протокол, затверджений рішенням виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради на розгляд обласної регіональної комісії.

 

Голосували: За-9; Проти-0; Утримались-0.

 

 

 

ПРОКОПЕНКО

Олександр Миколайович
 

селищний голова, голова комісії

АРАБАДЖИ

Максим Ігорович

 

заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу, заступник голови комісії

 

ШОПОВА                                                  начальник служби

Альона Андріївна                                      у справах дітей селищної ради,

                                                                     секретар комісії

 

 

БАКЛАЖКОВ

Іван Іванович

 

 

СОБОЛЬ

Олександра Юріївна

 

КІРПІК

Ольга Іванівна

 

 

СОБЧЕНКО

Олена Петрівна

 

 

ЕЗУМА

Марина Олександрівна

 

 

 

ШУЛЬГА

Людмила Володимирівна

 

начальник юридичного відділу

селищної ради

 

 

начальник фінансового відділу

 

 

начальник відділу освіти та культури селищної ради

 

 

начальник загального відділу

селищної ради

 

 

начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг»

 

 

 

директор КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування

 

 

 

 

 

Додаток 1

 

Списки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку на території Нововасилівської селищної ради від 16 до 23 років (1998 р. н. включно)

 

ПІБ

Дата народження

Дата взяття на квартирний облік

Наявність інвалідності (у разі встановлення)

Територіальна громада, де перебуває на квартирному обліку особа

Статус

Потреба

100%

1

Євсюнін Тимур Володимирович

25.04.2000

Рішення виконкому Нововасилівської селищної ради від 20.12.2016 № 36

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина-сирота

421 507 грн

2

Владімірова Анастасія Василівна

27.07.2001

Рішення виконкому Нововасилівської селищної ради від 12.06.2018 № 24

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина-сирота

421 507 грн

3

Романенко Стас Миколайович

23.03.1999

Рішення виконкому Беседівської сільської ради від 28.01.2019 № 5

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

421 507 грн

4

Трубнікова Анастасія Станіславівна

16.03.2003

Рішення Маківської сільської ради від 17.04.2019 № 2

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина-сирота

421 507 грн

5

Панов Денис Віталійович

11.05.2001

Рішення виконкому Нововасилівської селищної ради від 18.04.2019 № 16

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

421 507 грн

6

Геворгян Крістіна Миколаївна

06.06.2002

Рішення виконкому Нововасилівської селищної ради від 18.04.2019 № 16

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

421 507 грн

7

Єлісєєва Ірина Валентинівна

23.03.2003

Рішення виконкому Воскресенської сільської ради від 21.05.2019 № 8

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

421 507 грн

8

Гордієнко Олександр Андрійович

28.06.2004

Рішення виконкому Нововасилівської селищної ради від 01.10.2020 № 29

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

421 507 грн

9

Янцевич Максим Олександрович

09.10.2004

Рішення виконкому Нововасилівської селищної ради від 14.06.2021 № 10

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

421 507 грн

10

Єлісєєва Влада Андріївна

08.05.2004

Рішення виконкому Нововасилівської селищної ради від 08.07.2021 № 6

-

Нововасилівська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

421 507 грн

 

Всього потреба складає:  4 215 070 грн.

 

Додаток 2

 

Списки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку на території Нововасилівської селищної ради від 23 до 35 років (з 1997 р. н.)

 

ПІБ

Дата народження

Дата взяття на квартирний облік

Наявність інвалідності (у разі встановлення)

Територіальна громада, де перебуває на квартирному обліку особа

Статус

Потреба 70%

1

Ногтєв Сергій Олександрович

22.10.1993

Рішення виконкому Розівської сільської ради від 15.01.2013 №2

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

2

Батова Ганна Олександрівна

19.04.1996

Рішення виконкому Розівської сільської ради від 15.01.2013 №2

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

3

Зайкова Ірина Сергіївна

20.03.1997

Рішення виконкому Федорівської сільської ради від 25.07.2013 №2

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина-сирота

295 055 грн

4

Голубкова Тетяна Сергіївна

29.08.1995

Рішення виконкому Воскресенської сільської ради від 19.02.2013 №1

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

5

Єлісєєва Світлана Валентинівна

23.12.1996

Рішення виконкому Воскресенської сільської ради від 19.02.2013 №1

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

6

Доценко Олександр Вікторович

29.11.1994

Рішення виконкому Ганнівської сільської ради від 15.01.2013 №4

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

7

Рашоян Артур Кялашевич

15.08.1995

Рішення виконкому Ганнівської сільської ради від 15.01.2013 №4

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина-сирота

295 055 грн

8

Устинська Анастасія Василівна

20.10.1995

Рішення виконкому Ганнівської сільської ради від 15.01.2013 №4

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина-сирота

295 055 грн

9

Суслова Анастасія Сергіївна

01.03.1996

Рішення виконкому Ганнівської сільської ради від 15.01.2013 №4

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина, позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

10

Волков Максим Олександрович

25.03.1995

Рішення виконкому Ганнівської сільської ради від 15.01.2013 №4

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина, позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

11

Зуєва Ольга Володимирівна

13.09.1995

Рішення виконкому Новоспаської сільської ради від 14.08.2012 №32-08/12

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

12

Зуєва Анастасія Володимирівна

29.10.1996

Рішення виконкому Новоспаської сільської ради від 14.08.2012 №32-08/12

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

13

Амброзяк Володимир Володимирович

10.09.1993

Рішення виконкому Новоспаської сільської ради від 14.08.2012 №32-08/12

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

14

Мажура Михайло Васильович

13.01.1996

Рішення виконкому Новоспаської сільської ради від 14.08.2012 №32-08/12

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

15

Ладченко Альона Юріївна

21.09.1995

Рішення виконкому Новоспаської сільської ради від 14.08.2012 №32-08/12

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

16

Ладченко Христина Олександрівна

06.11.1996

Рішення виконкому Новоспаської сільської ради від 14.08.2012 №32-08/12

-

Нововасилів

ська селищна рада

Дитина позбавлена батьківського піклування

295 055 грн

 

 

Всього потреба складає:  4 720 880 грн..

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь