Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Звернення голови Нововасилівської громади Олександра Прокопенка до мешканців населених пунктів Нововасилівської ОТГ щодо провокаційних дій журналістів телеканалу «Громадське»

Дата: 11.08.2021 12:16
Кількість переглядів: 444

Шановні мешканці населених пунктів Нововасилівської селищної ради!

Нещодавно  на території громади стався інцидент, який збурив громадськість своєю зухвалістю. А саме – троє журналістів з Київа прибули на територію Нововасилівки з провокативним відео, на якому Президент недружньої держави коментує закон про корінні народи нашої держави. Їх метою було  –дізнатися реакцію на цей закон і на відео від представників релігійної громади молокан, що вже майже 200 років переселилися з Росії та заснували Нововасилівку.

В нашій державі існує свобода слова, тому представники ЗМІ мають право збирати матеріал та використовувати його на свій розсуд. Це їм гарантує Конституція та  Закон «Про друковані засоби массової інформації (пресу) в Україні». Але саме цей закон суворо обмежує використовувати будь які факти, коментарі тощо для розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

А саме:

«Стаття 3. Неприпустимість зловживання свободою діяльності друкованих засобів масової інформації

Забороняється використання друкованих  засобів масової інформації для:

розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі;

популяризації або пропаганди держави-агресора та її органів влади, представників органів влади держави-агресора та їхніх дій, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України;…»

Керівництво Нововасилівської громади вважає, що є підстави правоохронним органам звернути увагу на діяльність тих журналістів, через непрофесійні дії яких в нашій дружній багатонаціональній громаді  у деяких громадян з’явились агресивні настрої на ґрунті національної різниці.

Цікаво також буде дізнатися – чому журналісти взялися знайомити з «творчістю» того , який не поважає нас УКРАЇНЦІВ,  людей, що мешкають на прикордонній території? І заради цього долають сотні кілометрів… Хай про це їх питають правоохоронці та служба безпеки держави.

Я закликаю всіх мешканців громади – заспокойтесь та не піддавайтесь на провокацію! Ми завжди жили разом дружно – всі без винятку!

Згадайте - ми разом плакали, коли ховали Миколу Кучеркова, який загинув на Сході України, захищаючи нашу державу… Багато наших хлопців і зараз на передовій.

 Ось де патріотизм мешканців нашої громади!

Згадайте – ми разом вболівали за нашу футбольну команду, яка виграла престижний турнір і тим самим своєю перемогою хлопці укріпили позитивний імідж Нововасилівської громади.

Ось де наша слава!

Згадайте – своїх друзів, родичів, кумів, односельців! Серед них є представники різних народів.    А скільки було свят, пісень на всіх мовах…

В єдності наша сила!

А поки що у нас багато роботи по налагодженні життя нашої громади, по розбудові нашої держави – України!

Тому нікому не дозволимо  нас пересварити!

 

 

З повагою Голова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь