A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

До уваги суб’єктів господарювання !

Дата: 26.08.2021 20:10
Кількість переглядів: 318

      Приазовське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби повідомляє, що до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту справ споживачів, надійшов лист ТОВ «ГАММА-А» від 14 липня 2021 року № 3/07-21, в якому оператор ринку повідомляє, що при здійсненні своє діяльності, а саме: реалізації рибних консервів на території України, дізналось, що деякі оператори ринку харчових продуктів-імпортери, всупереч вимогам діючого законодавства, вводять споживачів в оману щодо характеристик харчового продукту, який вони реалізовують на території України, внаслідок чого здоров?є споживачів знаходиться під загрозою, а через придбання дешевої продукції під видом іншої, більш відомої та коштовної, споживачі несуть матеріальні збитки.

     На ринку України з’явились рибні консерви «Сардина в масле» та «Скумбрия в масле», виробник ТОВ «Каравелла», Латвія, м. Рига, вул. Атлантіяс, 15, а також ТОВ «Сенга», Латвія, с. Вандзене. Імпортером вказаної продукції є ТОВ « Таймхаус Україна»,08135, Києво-Святошинський район, с. Чайки, вул. Валентини Чайки,16, ТОВ «Асторія Фіш»,Україна, 02161, м. Київ, вул. Братиславська, 52, ТОВ «Шерідан», Україна,01601, м. Київ, вул. Мечникова, буд. 16, ТОВ «Фіндель», Україна , 03039, м. Київ, провулок Руслана Лужевського, буд.14.

     Стосовно вмісту постачаємих продуктів на продовольчий ринок України вищевказаних рибних продуктів  вважаємо за необхідне зазначити про відсутність необхідного контролю за відповідністю назви продукту (сардина), що вказаний на етикетці, фактичному вмісту в банці (оселедець атлантичний). Деякі виробники, такі як ТОВ «Сенга» вказують у складі консерви Clupea harengus, а деякі такі як ТОВ «Каравелла», на етикетці вказують просто «риба», що свідчить про свідоме введення в оману споживача та приховування справжньої вартості продукту.    

     ТОВ «ГАММА-А» офіційно замовив експертизу деяких латвійських виробників, а саме: «Сардини в маслі» ( виробник ТОВ «Каравелла», Латвія, м. Рига, вул. Атлантіяс, 15.Імпортер в Україну ТОВ ТД «Балтик СІ» адреса: м. Київ, вул. Латошинського14 А) ТМ «VENTSPILS», а також виробник ТОВ «Сенга» ( Вандзене, Талсінський район, Латвія, Імпортер ТОВ «Шерідан» м. Київ, вул. Мечникова 16 А) ТМ «VALMIS».

    Зразки зазначеної продукції було направлено до  лабораторії « Національного інституту оцінки ризику продовольчих продуктів та ветеринарії» ( Литва, м. Вільнюс).В протоколах досліджень № 1-20/19255/1 G,1-20/19258/1 G, зазначено що в даних консервах міститься риба « ОСЕЛЕДЕЦЬ АТЛАНТИЧНИЙ» замість вказаної на етикетці «САРДИНИ». Крім того на вищезазначених рибних консервах інформація для споживачів в полі інформаційного блоку на етикетці продукції за своїм змістом не відповідає правилам маркування харчової продукції.

      Водночас, у разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Приазовське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за адресою: вул. Богдана – Хмельницького, 21, смт. Приазовське, 72401, тел. (06133-2-36-72)

e-mail: priazovskiy@gudpss-zp.gov.ua

      Бережіть себе та здоров’я ваших близьких!         Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь