A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Яскраво, смачно, від душі – так святкують в Нововасилівській громаді!

Дата: 20.09.2021 20:30
Кількість переглядів: 897

Одразу три приводи були, щоб 19 вересня організувати в смт Нововасилівка Мелітопольського району Запорізької області яскраве свято – День селища, 78-а річниця визволення Нововасилівки та сіл від фашистської окупації в Другій світовій війні та  перша річниця створення Нововасилівської об’єднаної територіальної громади.

Біля місцевого Будинку культури були розгорнуті майданчики торгівлі, фото-зони, батути для дітей, виставки – презентації, а під тінню хвойних дерев облаштовано імпровізоване кафе, де за зручними столиками кожен бажаючий міг покуштувати смачного шашлику та інші гарячі страви. Вибір був великий!

Поки дорослі обирали столики та роздивлялись товар, малечі було чим зайнятись – аніматори з ними грали, співали і танцювали, тут - таки розгорнули батути, які не відпочивали ані хвилини до пізнього вечора!

Рух по центральній вулиці селища був перекритий, адже на ній організували декілька локацій для дозвілля та відпочинку. Новісінька агротехніка вишукались вздовж вулиці, вся вона працює на полях сільгосппідприємств та підприємства «Новавтотранс». І не лише діти були в захваті від сучасних тракторів, вантажівки  та комбайна, дорослим теж було цікаво, як влаштовані кабіни і як працюють агрегати.

А на стадіоні «Новавтотранс»  - футбольна баталія між командою під такої ж назвою та суперниками з Новомиколаївки. І поки гравці мірялись силами на футбольному полі, вісім сільських майданчиків демонстрували свою гостинність. Словами смак не передати, але настрій у всіх гостей нашого свята покращувався з кожною хвилиною. Як це було – краще розкажуть фото…

Доречі, гостей було чимало. На свято завітав голова Мелітопольської РДА Ігор Судаков, депутати  Запорізької облради Вадим Сухіна та Олексій Селевич, депутат Мелітопольської райради Андрій Голубєв, голови сусідніх ОТГ  Андрій Солопов та Наталя Попова, та інші.

Урочистості почались з привітання голови Нововасилівської ОТГ Олександра Прокопенка. В своїй промові він з вдячністю згадав людей, які колись внесли вагомий внесок в розбудову сіл громади та її адміністративного центру  смт Нововасилівка. Назвав також і тих, хто сьогодні допомогає громаді стати сильною та красивою. Але звичайно, окремо голова подякував ветеранам Другої світової війни за визволення нашої землі від ворога, на знак подяки їм всі стоячи провели делегацію, яка понесла квіти до меморіалу загиблим бійцям. В кожному селі громади на братських солдатських могилах та обелісках в цей день з’явились живі квіти.

Свято – це чудова нагода віддячити тим, хто небайдужий до свого села, селища, громади.  Грамоти і Подяки від Запорізької облради, від Мелітопольскої РДА та від Нововасилівської селищної ради отримали мешканці сіл громади  та селища Нововасилівка.

Гості свята привітали всіх, хто зібрався на площі. А депутат Нововасилівської селищної ради Володимир Задирака вирішив на честь свята вручити грошову допомогу для Нововасилівської школи-комплекс «Гармонія». Депутат Мелітопольської ради Андрій Голубєв теж вважає, що треба допомагати талановитим дітям громади, адже вони її майбутнє. Він вручи грошову допомогу найуспішнішому випускнику школи «Гармонія».

Під час урочистостей стало відомо про перемогу футбольної команди «Новавтотранс» - з рахунком 4:2 хлопці виграли у новомиколаївців.

Самодіяльні артисти зі всіх населених пунктів громади виступали на сучасній сцені, з музикальним супроводом сучасної апаратури. Звісно, їх голоси звучали по-новому, ще красивіше!

Трохи в сторінці від загального дійства стояли декілька столів, але баталії тут були запеклі – так проходив перший батл-турнір з доміно. Голова громади Олександр Прокопенко вручив перехідний кубок переможцям – Павлу Лосенку та Івану Бурдуну.

Вже як стемніло на сцену піднялись красуні-дівчата з київського гурту «Made in Ukraine». Запальні українські та авторські пісні додали ще більше святкового настрою. Люди танцювали та підспівували їм. А потім група з міста Дніпро просто приголомшила глядачів високої майстерністю виконання сучасних світових шлягерів. Самі ж  артисти зізнались нововасилівцям, що так смачно їх ще ніде не пригощали!

О 23.00 небо Нововасилівки осяяв феєрверк, що тривав більше 10 хвилин. Це була приголомшлива крапка урочистостей. Проте не свята… Святкова танцювальна програма завершилась наступного дня – вже під ранок.

А ми такі  - працювать - так працювать! Танцювать – так танцювать! Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь