A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання закладів освіти Нововасилівської селищної ради з 2021 року

Дата: 27.10.2021 20:10
Кількість переглядів: 471

1. Найменування організатора громадського обговорення – Нововасилівська селищна рада.

2. Мета: врахування думки жителів Нововасилівської громади, щодо перепрофілювання закладів освіти Нововасилівської громади.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

1. Рішення про перепрофілювання  (зміну типу) закладів загальної середньої освіти приймає його засновник.

2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

3. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій, ліцеїв забезпечує селищна рада.

4. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту, відповідного рішення засновника.

Згідно з ст. 143 Конституції України: «Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

Основна проблема сіл  Нововасилівської громади – це низька наповнюваність класів. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена, виключно, на заробітну плату педагогічних працівників, усі інші витрати здійснюються з місцевого бюджету. При наявності мізерної кількості школярів (4-5 учнів) витрати на фінансування зростуть в двічі.

Негативно вплине на якість знань організація навчання шляхом педагогічного патронажу.

Проаналізувавши перспективну мережу, на сьогодні єдиним оптимальним шляхом у вирішенні проблеми закладів освіти Нововасилівської громади є  зміна типу Ганнівського НВК І-ІІІ ст., Ганно- Опанлинського НВК 1 – 111 ст та Нововспаськоъ ЗОШ 1 – 111 ступеню у гімназію, які стануть  філіями  Опорного  закладу  освіти Нововасилівський ліцей  – позашкільний навчальний заклад       «Гармонія» Нововасилівської селищної ради, Мелітопольського району,Запорізької області. У разі прийняття вищевказаного рішення школярі та якщо виникне необхідність педпрацівники будуть забезпечені безкоштовним підвезенням до ОНЗ Нововасилівський НВК «Гармонія». Вивільнені педагогічні працівники будуть працевлаштовані згідно законодавчих норм.

Запрошуємо жителів Нововасилівської  територіальної громади долучитися до громадського обговорення щодо перепрофілювання вищезазначених закладів освіти.

Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: смт Нововасилівка, вул.. Кооперативна 78 - відділ освіти та культури Нововасилівської селищної  ради, Мелітопольського району, Запорізької області. Також із дотриманням усіх заходів безпеки: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення на базі  Нововасилівської селищної ради - громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективом.

До участі в обговоренні запрошуються мешканці Нововасилівської територіальної громади у терміни з  26 жовтня 2021 року.

5. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо перепрофілювання  закладів загальної середньої освіти з 26 жовтня 2021 року – відділ освіти та культури Нововасилівської селищної ради.

6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

електронна адреса: leoprsaz@i.ua, тел.. 0965986423 

7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Кірпік Ольга Іванівна, начальник відділу освіти та культури Нововасилівської селищної ради. Контактна особа – Кірпік Ольга Іванівна, начальник відділу освіти та культури Нововасилівської селищної ради  Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на офіційному сайті Нововасилівської громади. 


 

                                                                                                                                                                     Проєкт

Фото без опису               

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

                 ДЕСЯТА СЕСІЯ ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

                                          РІШЕННЯ

26 жовтня  2021 р.                      смт Нововасилівка                          №___44__

 

Про затвердження плану формування мережі закладів       освіти,     їх      реорганізацію   та перепрофілювання  (зміну   типу)  Нововасилівської територіальної    громади

 

 

Керуючись статтями 25, 26, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  частиною другою статті 66 Закону України «Про освіту», статтями 32, 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту», постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», зі змінами  та з метою приведення типів навчальних закладів у відповідність до вимог соціально-економічних потреб та можливостей територіальної громади, забезпечення рівного доступу до здобуття якісної освіти, за погодженням з постійними комісіями, Нововасилівська селищна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити план формування мережі закладів освіти, їх реорганізацію та перепрофілювання (зміну типу) Нововасилівської територіальної громади (додаток 1).

 

  1.   Відділу освіти та культури Нововасилівської селищної ради  провести громадські обговорення про перепрофілювання закладів освіти Нововасилівської громади згідно законодавчих норм:

 

  • Опорний навчальний заклад Нововасилівський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – позашкільний навчальний заклад «Гармонія» Нововасилівської селищної ради Запорізької області  в Опорний заклад освіти « Нововасилівський ліцей – позашкільний навчальний заклад «Гармонія» Нововасилівської селищної ради Мелітопольського району Запорізької області. Термін обговорення в міській місцевості - 1місяць;
  • Ганнівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Нововасилівської селищної ради  у  заклад  загальної  середньої освіти «Ганнівська гімназія» Нововасилівської селищної ради. Термін обговорення в сільській місцевості – 1 рік ;
  • Ганно-Опанлинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Нововасилівської селищної ради у заклад загальної середньої освіти «Ганно-Опанлинська гімназія» Нововасилівської селищної ради. Термін обговорення в сільській місцевості – 1 рік;
  • Новоспаську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Нововасилівської селищної ради у заклад загальної середньої освіти «Новоспаська гімназія» Нововасилівської селищної ради. Термін обговорення в сільській місцевості – 1 рік.

 

  1. Контроль за виконанням  рішення покласти на  постійну комісію з питань освіти, культури, спорту, соціального захисту та охорони здоровя.

 

 

 

 

 

Селищний голова                                       Олександр ПРОКОПЕНКО    

                                                                                                      

Додаток 1

Перспективний план оптимізації мережі закладів освіти Нововасилівської об’єднаної територіальної громади

 

з/п

Назва закладу освіти на 01.09.2021 р.

Кількість учнів, які навчаються у 2021-2022 н.р.

Кількість класів

Середня наповнюваність класів

Прогнозованя реорганізації

Пропозиції щодо модернізації навчального закладу

Обґрунтування модернізації навчального закладу

назва школи, в якій діти будуть навчатися в разі реорганізації

Потреба у підвезенні*

1

Опорний навчальний заклад Нововасилівський навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – позашкільний навчальний заклад «Гармонія» Нововасилівської селищної ради Запорізької області 

407

23

18

ліцей

Опорний заклад освіти « Нововасилівський ліцей – позашкільний навчальний заклад «Гармонія» Нововасилівської селищної ради Мелітопольського району Запорізької області

 206

Достатня кількість дітей для створення ліцею для ОТГ

 

Воскресенська філія    1 – 11 ст

42

 

 

8

 

 

5

Гімназія дошкільна група, початкова школа

Влскресенська – гімназія

Філія ОНЗ         « Гармонія»

8

 

 

Філія  - Розівська  школа 1 ст

18

3

6

Початкова школа

Розівська початкова школа 

Філія ОНЗ         « Гармонія» 

 

32

 

2

 

 

 

Ганнівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Нововасилівської селищної ради

69

9

8

гімназія

«Ганнівська гімназія» Нововасилівської селищної ради                   дошкільна група та початкова школа .  

+

Мала кількість учнів

І -ІІ ст.

3

 Ганно-Опанлинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Нововасилівської селищної ради  

57

9

6

гімназія

«Ганно-Опанлинська гімназія» Нововасилівської селищної ради.                             дошкільна група та початкова школа  

+23

Мала кількість учнів І -ІІ ст.

.

4

 Новоспаську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Нововасилівської селищної ради

72

10

7

гімназія

«Новоспаська гімназія» Нововасилівської селищної ради.  

дошкільна група та початкова школа

0

Мала кількість учнів І -ІІ ст.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* –  дана модернізація можлива за умови придбання  додатково           2 автобусів

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь