A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

До бюджетів Запорізької області сплачено понад 13,7 мільярда гривень податків

Дата: 09.12.2021 13:44
Кількість переглядів: 255

У січні-листопаді до місцевих бюджетів регіону надійшло 13 мільярдів 762 мільйони гривень податкових платежів. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, рівень надходжень перевищив минулорічний на 19 відсотків, додатково скарбниці отримали 2 мільярди 217 мільйонів гривень.

Із загальної суми сплачено 8 мільярдів 860 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 1 мільярд 346 мільйонів гривень або на 18 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Підприємці спрощеної системи оподаткування спрямували 1 мільярд 721 мільйон гривень єдиного податку, зростання до показника минулого року склало 308,5 мільйона гривень або 22 відсотки.

Запорізькі землекористувачі і власники ділянок направили до скарбниць громад 1 мільярд 607 мільйонів гривень плати за землю. Це на 186,5 мільйона гривень або на 13 відсотків більше, ніж було сплачено роком раніше. Зокрема, від суб'єктів господарювання-юридичних осіб надійшло 1 мільярд 354 мільйони гривень, від фізичних осіб – 253 мільйони гривень.

Крім того, платники забезпечили до місцевих бюджетів 509 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами, майже 325 мільйонів гривень акцизного податку з реалізації підакцизної продукції, 221 мільйон гривень податку на нерухомість, 183 мільйони гривень екологічного податку тощо.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДПС

 

Запорізькі підприємці пропонують відтермінувати обов'язкове використання РРО

 

У Запоріжжі відбулося чергове онлайн-засідання робочої групи щодо вирішення проблемних питань діяльності суб'єктів малого підприємництва. Нарада пройшла за участі керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, заступниці голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Запорізькій області Лариси Церетелі, представників громадських організацій та підприємців. Позицію податкової служби регіону представляли заступники начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Алла Децик та Олена Щедровська.

Одним із головних питань розгляду стало відтермінування введення обов'язку платників єдиного податку застосовувати з 1 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій шляхом продовження дії пункту 61 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України.

Лариса Церетелі презентувала законопроект, напрацьований Радою з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові України, який передбачає перенесення термінів використання РРО на рік для представників спрощеної системи оподаткування. Під час обговорення члени робочої групи висловили свої пропозиції щодо запропонованих законодавчих змін.

Також на засіданні йшлося про аспекти одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Заступник начальника ГУ ДПС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь