A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Відповідно до п.4 ч.3 ст. 50 Закон України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI роботодавці зобов’язані подавати територіальним органам Державної служби зайнятості України інформацію

Дата: 09.12.2021 13:53
Кількість переглядів: 645

Приазовська районна філія

Запорізького обласного центру зайнятості нагадує:

Відповідно до п.4 ч.3 ст. 50 Закон України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI роботодавці зобов’язані подавати територіальним органам Державної служби зайнятості України інформацію про:

попит на робочу силу (вакансії);

заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення.

Відповідно до ст.48, п.4 ч.3 ст.50 ЗУ «Про зайнятість населення» Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України №563 від 18.03.2021 року, затверджена форма звітності №4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» та Порядок її подання, зареєстровано в Міністерстві юстиції України за № 445/36067 від 05.04.2021 року.

Форма звітності №4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» заповнюється підприємствами, установами та організаціями у разі запланованого масового вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ та організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання. Інформація подається підприємствами, установами, організаціями не пізніше ніж за два місяці до вивільнення працівників (не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення в разі звільнення державних службовців відповідно до пунктів 1 та 1-1 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу») до міських, районних і міськрайонних центрів зайнятості та філій регіональних центрів зайнятості за місцем провадження їх господарської діяльності.

У разі якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем закінчення строку подання інформації є перший після нього робочий день.

Інформація подається в електронному (з накладенням кваліфікованого електронного підпису) чи паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника або особи, відповідальної за подання інформації).

Критерії масового вивільнення працівників з ініціативи роботодавця (одноразового або протягом трьох місяців), крім випадку ліквідації юридичної особи, визначені у статті 48 Закону України «Про зайнятість населення».

За неподання або порушення порядку подання звіту №4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці»  згідно п.6 ст.53 ЗУ «Про зайнятість населення» на роботодавця чекає штраф у чотирикратному розмірі мінімальної заробітної плати, установленої на момент виявлення.

За більш детальною інформацією звертайтесь до відділу взаємодії з роботодавцями Приазовської районної філії ЗОЦЗ, за адресою: смт Приазовське, провулок Лікарняний, 1, або за тел. (06133) 23308.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь