A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про затвердження передноворічних та новорічних заходів

Дата: 28.12.2021 17:00
Кількість переглядів: 322

Україна

НОВОВАСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ 

 

21 грудня 2021 року                                                                  № 12            

смт  Нововасилівка

                                

 

Про затвердження передноворічних

та новорічних  заходів

 

 Відповідно до ст. 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про освіту",  Закону України "Про культуру»  та на виконання  Програми розвитку освіти, культури, фізичної культури, спорту, туризму, національностей, релігій та відзначення державних свят, знаменних та ювілейних дат на 2021 – 2022 роки,  з метою  організації дозвілля всіх вікових категорій  виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити план  передноворічних та новорічних  заходів у закладах освіти та культури на 2021 рік.

 

2. Фінансовому відділу Нововасилівської селищної ради при формуванні бюджету на 2021 передбачити кошти на реалізацію заходів програми.

 

3. Відділу освіти та культури забезпечити виконання запланованих заходів з суворим дотриманням протиепідемічних норм згідно законодавства.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Трифонова П.І.

 

 

 

  Селищний голова                                                    Олександр ПРОКОПЕНКО    

 

 

 

                                 Інформація

відділу освіти та культури Нововасилівської селищної ради

про організацію і проведення передноворічних та новорічних свят

 

Закладами освіти та культури Нововасилівської селищної ради пройдуть в рамках новорічної  акції « Від Миколая до Водохреща» буде проведена низка заходів для різних вікових категорій територіальної громади

В канун свята кожний з закладів освіти та культури запланував тематичні заходи і працюють за окремим планом з суворим дотриманням протиепідемічних норм.

Ялинки були придбані у заклади загальної середньої освіти, заклади дошкільної освіти та у заклади культури за рахунок місцевого бюджету на виконання Програми розвитку культури, освіти, фізичної культури, спорту….

у кількості 12 одиниць на загальну суму 24 840 тис. грн

ЗЗСО – Ганівка, Ганноопанлинка, Воскресенка. ЗДО – «Теремок» смт.Нововасилівка, « Веселка» с. Розівка, ЗККТ – Домузлинський клуб –бібліотека, Ганівский СБК, Воскресенський СБК, Миколаївський СБК, Прудентівська бібліотека – клуб, Розівський СБК та у мистецькі школи смт Нововасилівка

Свята розпачалися вже в канун свята Святого Миколая 17 грудня у всіх закладах освіти тематичними програмами, солодкими дарунками від місцевих меценатів, батьківських комітетів та яблуневої феєрії – фруктів що привезли з сільхохпідприємства « Ольвія» від депутата Мелітопольської районної ради Анатолія Тиховода.

З естафетою добра 16 – 17 грудня в рамках Програми « Дитинство» служба у справах дітей Нововасилівської селищної ради виїхала разом с Дідом Морозом з адресним привітанням від святого Миколая «Дай, Боже, вам любові і тепла, добра в сім’ї і затишку в оселі!». В кожному старостаті був свій місцевий Дід Мороз ,в ролі якого виступили працівники закладів культури, вони і  привітали дітей пільгових категорій.

З 18 грудня 2021 року починається цикл новорічних свят у закладах культури з особливого свята - День Святого Миколая. З особливим нетерпінням чекають на день пам'яті цього доброго святителя діти, бо для них, насамперед – це свято веселощів та подарунків.

        19 грудня :

в смт Нововасилівка відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки. В програмі ігри, конкурси, розваги. І обовязково солодощі та подарунки від святого Миколая. Театралізоване дійство  «Подарунок від святого Миколая  підготували спеціалісти Нововасилівського селищного Будинку культури.

Дитячий ранок «Іде, іде Миколай в український славний край» пройде в Ганнівському сільському клубі

 Святкова програму для дітей «В добрий час до нас завітав Миколай»  підготували спеціалісти та учасники художньої самодіяльності  Воскресенського СБК та бібліотеки

Театралізовано-розважальний ранок для дітей «Свято починається, мрії збуваються!» проводять працівники культури Розівського СБК

Розважальна програма для дітей «Святий Миколай, до нас завітай!»  відбудеться під егідою культпрацівників Миколаївської сільської бібліотеки та сільського клубу),

 Конкурсно-розважальна програма «Затамуйте, друзі, подих, Миколай сьогодні ходить» зустріне маленьких жителів села Нововспаське разом з завідуючою біблотеки діти зануряться у світ традицій українського народу.

Лялькова вистава «Історія святого Миколая»  у стінах Миколаївської  бібліотеки чекає на юних глядачів хто полюбляє театр

Свята у мистецьких школах:

  •  Зимові свята очікують всі, а діти особливо. Вони вже звикли до новорічних ранків, на яких можна взяти участь у різноманітних іграх та отримати за це призи. Вчителі Нововасилівської дитячої музичної школи підготували для своїх учнів новорічне свято «Зимові фантазії», яке відбуденться 25 грудня о 10.00. На святі будуть ігри, конкурси, розваги, подарунки та солодощі. Обовязково з поздоровленнями завітає на свято  і Дід Мороз.
  • Учнів дитячої художньої школи теж чекають новорічні розваги. А  щоб свято   запам’яталося надовго,  вчителі підготували для малечі фотозону, де можна зробити чудові світлини та розіслати усім своїм друзям.

 

Новий рік - одне з найдавніших і найулюбленіших свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, яку з нетерпінням чекають люди. Не стали осторонь цього свята і заклади культури Нововасилівської об’єднаної територіальної громади . За окремим графіком пройдуть святкові заходи 30 – 31 грудня 2021 року

 

Ганнівський СК

30.12  Онлайн-привітання від старости території та музичні вітання від працівників та учасників художньої самодіяльності Ганнівського сільського клубу

30.12. Вечір відпочинку в сімейному клубі «Щасливі разом» - «Новий рік вже на порозі»

31. 12 Молодіжна Новорічна розважально-танцювальна програма «Хай Новий Рік приходить в дім в прикрасах ялинкових!»

 

Воскресенський СБК

31.12 Музично-розважальна  вечірка «Зустрінемо Новий рік разом»

05.01 Дитячий ранок «Новий рік на поріг»

 

Розівський СБК

31.12 Розважально-танцювальна тусовка «Новорічна круговерть»

 

 

 

Миколаївський СК

30.12 Театралізоване новорічне свято «Збираємось скоренько, Новий рік близенько»

 

Новоспаський СБК

31.12 Новорічна танцювальна вечірка «Новорічні дива»

 

Новоспаська сільська бібліотека

29.12 Дитяча розважальна програма «Магія зимових свят»

 

Федорівський СБК

30.12 Танцювально- розважальна програма «Чарівна, дивна ніч напередодні Нового року»

 А ще відвідувачів Будинку культури очікує новорічний сюрприз . Керівництвом Нововасилівської селищної ради було придбано тенісний стіл і працівники культури готують до відкриття кімнату для заняття тенісом де відбудеться перший тенісний турнір серед молоді.

 

Домузлівська бібліотека-клуб місце де збираються  мешканці села саме для них

 

31.12 Новорічна танцювально-розважальна програма «Потанцюємо разом? Так!!!»

 Молодь с.Домузли теж очікує новорічний сюрприз від нововасилівської селищної ради. Для проведення святкових заходів у бібліотеці, було придбано музичний центр.

 

Свято Різдва в Україні  вважається найбільшим у році і супроводжується веселощами, чудовим настроєм, жартівними забавами, які і сьогодні вже встигли стати неоціненним культурним надбанням українського народу.

6 січня 2022 року в канун святої вечері

Від бібліотекарки  Новоспаської сільської бібліотеки  молоді дівчата та юнаки  зможуть дізнатися, як в данину на Різдво ворожили .

Вже традиційно 6 січня зберуться на фольклорні посиденьки жіночки любительського об’єднання «Кангарійки» (Миколаївський СК)  на свято «Колядують зорі на Різдво Христове».

А вогник за столиками  «Щедрий вечір, добрий вечір» планується провести в Воскресенському СБК.

 

 

 

 

 

7 січня

о 10.00  працівники Нововасилівського СБК запрошують малечу на театралізовану виставу  «В гостях у казки» з іграми, конкурсами та подарунками,

 а о16.00 дорослі можуть потанцювати під ретро-пісні в виконані вокально-інструментального ансамблю «Диск».

 

об 11.00 Дітей ждуть до себе на дитячий ранок «З Різдвом христовим» спеціалісти Ганнівського клубу та бібліотеки

 

          В селах нашої громади вже стало традицією привітання по домівках з цікавими колядками та щедрими побажаннями. З появою першої зірки в ніч на Різдво учасники художньої самодіяльності Розівського сільського Будинку культури вирушать  по селу колядувати з  пісням, щедрими привітаннями та  побажаннями.

А 13 січня естафету адресних новорічних поздоровлень  підхватять учасники самодіяльності Воскресенського СБК.

Відсвяткують разом  Старий Новий рік в  любительському об’єднанні «Жіноча інтуїція» на засіданні, яке планується на 13 січня в Ганнівському сільському клубі.

          Новий рік – це казковий час року. А якщо немає новорічного настрію? Тоді завітайте до бібліотеки! Так вирішили працівники Нововасилівської бібліотеки для дорослих та для дітей і започаткували новорічний марафон «В Новий рік рік разом з бібліотекою», який проходитиме з 19 грудня 2021 року по 07 січня 2022 року. Кожен день на відвідувачів чекають цікаві заходи, оформлена фотозона.

В Оріхівській бібліотеці готується до відкриття арт-стіна старих новорічних листівок.

 А в Розівській бібліотеці пройде бібліовечірка «Новий рік вже на порозі».

          В бібліотеках оформлені виставки «Святкове меню», «Різдво в літературі», «Як святкують новий рік у різних странах», «Як прикрасити оселю», відкриті майстерні для дітей  по виготовленю новрічних прикрас своїми руками, проводиться співочий майстер-клас «Співаємо колядку» , тощо.

          Ось такі чудові свята подарують заклади культури своїм відівідувачам. А попереду втілення нових креативних ідей.

 

 

 

Начальник відділу освіти та культури

Нововасилівської селищної ради                                                                 Ольга КІРПІК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь