A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Глова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко підписав Меморандум про співпрацю з правоохоронними органами в пілотному проєкті «Вихователь безпеки»

Дата: 13.01.2022 11:49
Кількість переглядів: 271

Вчора, 12 січня, в Головному управлінні обласної поліції представники апарату Міністерства внутрішніх справ України презентували проєкт, націлений на створення безпечного  освітнього простору для дітей. Заступник начальника ГУНП в Запорізькій області, начальник Головного управління ДСНС, директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, а також голови трьох територіальних громад підписали Меморандум про співпрацю. Серед них і голова Нововасилівської ОТГ Олександр Прокопенко.

Пілотний проєкт  був ініційований Міністерством внутрішніх справ України за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства освіти і науки України, Національної поліції України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Мета програми -  виявлення та попередження негативних ризиків серед дітей та підлітків. Мова йде про булінг (цькування),  жорстоке поводження з учнями, суїцидальну або девіантну поведінку дітей, вчинення ними правопорушень, вживання психоактивних речовин, втягнення учнів у протиправну діяльність, залучення неповнолітніх до деструктивних молодіжних груп, незадовільна організація безпеки дорожнього руху біля закладу освіти і пожежної безпеки у ньому, неконтрольоване перебування сторонніх осіб у закладах освіти,  недостатні знання та навички безпечної поведінки, як в побуті, так і в інтернет-просторі. 

Проєктна програма передбачає, що всіма цими питаннями в територіальних громадах буде опікуватися посадова особа від  міської або селищної влади -   «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» або «Вихователь безпеки». Спеціалісти будуть закріплені за певними закладами, де вони займатимуться безпековими питаннями у тісній співпраці з  поліцейськими,  рятувальниками, органами місцевого самоврядування.

Як розповів начальник Управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан, створення для дітей безпекового освітнього середовища є одним із пріоритетів діяльності держави і зокрема Національної поліції. «Школа це фактично другий дім дитини, тому дуже важливо  удосконалення системи безпеки дітей саме в закладах освіти», - зазначив начальник Управління.  

Він подякував запорізьким територіальним громадам, які приєднались до проєкту та органам місцевої влади за їх активну підтримку.

На теперішній час до проєкту  «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» приєдналися 15 територіальних громад у 9 регіонах України. А відсьогодні, три запорізькі територіальні громади доповнили цей список. В рамках підписаного Меморандуму, «Вихователі безпеки» пройдуть спеціалізоване навчання із залученням співробітників поліції, ДСНС, спеціалістів освіти і науки.

Заступник начальника відділу впровадження реформ органів і підрозділів ЦЗ ДСНС України Світлана Магдій акцентувала, що тільки спільними зусиллями можна вирішити поставлені завдання:  «Дбати про безпеку дітей та прищеплювати навички здорового способу життя, навчати правильного поводження в екстремальних ситуаціях на сьогоднішній день є дуже важливим на нас, дорослих. Діти часто потрапляють у скрутні становища, з яких не можуть вийти самі, тому Державна служба з надзвичайних ситуацій готова приймати участь у підготовці та проведенні заходів в рамках проєкту, надавати консультативну, методичну допомогу спеціалісту безпеки у територіальній громаді». 

 До підписання Меморандуму долучились Кушугумська, Нововасилівська, Павлівська територіальні громади.

Правоохоронці, представники влади, освітяни та очільники громад об’єднали свої зусилля та висловили готовність до проведення активних заходів, щоб зробити освітнє середовище дітей безпечним.  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь