A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

 Про підсумки роботи  виконання  Закону України                                                                                 «Про звернення громадян» виконавчим комітетом Нововасилівської  селищної ради  за  2021 рік

Дата: 26.01.2022 18:40
Кількість переглядів: 284

 

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

НОВОВАСИЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Мелітопольського району Запорізької області

 

РІШЕННЯ

 

 21 січня 2022 р.                                                                                  №4       

 смт Нововасилівка 

 

 Про підсумки роботи  виконання  Закону України                                                                                 «Про звернення громадян» виконавчим

комітетом Нововасилівської  селищної ради 

за  2021 рік

 

           Заслухавши інформацію начальника загального відділу  селищної ради  про стан виконання Закону України «Про звернення громадян» виконавчим комітетом  Нововасилівської  селищної ради  ,  відповідно до  Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування», з метою підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян, виконавчий комітет Нововасилівської селищної ради

 

В И Р І Ш И В :

 

  1. Інформацію начальника загального відділу виконавчого комітету селищної  ради Олени СОБЧЕНКО  прийняти до відома                   ( додається).
  2.  Начальникам відділів,  старостам :

            - роботу зі зверненнями громадян проводити відповідно до  Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», інших законодавчих актів.;

- не допускати безпідставного перенесення термінів виконання робіт;

- не допускати формального розгляду звернень громадян;

- інформувати заявників про зміну термінів та прийняття остаточних рішень, про відмову у вирішенні порушених громадянами питань разом з обґрунтуванням причин відмови, наданням пропозицій щодо вирішення та роз’ясненням порядку оскарження прийнятих рішень.

  1. Загальному відділу  селищної ради  забезпечити своєчасний розгляд звернень громадян відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах місцевого самоврядування;

       4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  відповідальну за роботу зі зверненнями громадян секретаря селищної ради  виконкому Голубєву Н.М.

 

 

 

 

 

Селищний голова                                      Олександр ПРОКОПЕНКО        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІНФОРМАЦІЯ

про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли

до виконавчого комітету Нововасилівської селищної  ради

протягом 2021 року

 

Протягом 2021 року до виконавчого комітету Нововасилівської селищної  ради надійшло 108 звернень громадян, з них :

  • на особистих прийомах селищного голови  та його заступників звернулось 86 громадян.

Через органи вищого рівня протягом звітного періоду надійшло:

  • через Запорізьку  ОДА -2;
  • через Обласний контактний центр та Урядову гарячу лінію –  8
  • через інші органи  – 12

Основні питання, що порушувались у зверненнях громадян протягом 2021 року згідно Класифікатора звернень громадян:

020 – аграрна політика і земельні відносини -20;

030 – транспорт і зв`язок – 5;

060 – соціальна політика, соціальний захист – 5;

070 – праця і заробітна плата – 10;

100 – комунальне господарство – 12;

140 – сімейна та гендерна політика, захист прав дітей – 1 150 – молодь, фізична культура і спорт – 1 (за відповідний період 2019 року – 9);

170 – освіта, наукова, науково-технічна, інноваційна діяльність та інтелектуальна власність – 2;

230 – діяльність органів місцевого самоврядування - 1

 

Найактуальнішими та пріоритетними питаннями були питання земельних відносин. Проведений аналіз звернень, які надійшли до виконавчого комітету, підтвердив актуальність питань житлово-комунального господарства, а саме: проведення ремонту доріг, систем водопостачання, відновлення зовнішнього освітлення та інші.

Актуальними залишаються питання надання земельних ділянок, набуття права власності на землю, поновлення терміну дії оренди землі, надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою.

Зверненням громадян приділяється належна увага. У кожному випадку заявникам надається допомога або вишукуються шляхи вирішення їх проблем, надаються аргументовані відповіді та роз`яснення.

Всіх заявників обов`язково повідомляють письмово про результати розгляду їх звернень у терміни, визначені законодавством України.

Загальним відділом здійснювалась реєстрація запитів на отримання публічної інформації згідно з законом України «Про доступ до публічної інформації». Так, протягом 2021 року запитів на отримання публічної інформації було зареєстровано – 5звернень.

Запити, подані в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» як поштою, так і електронним зв’язком, розглянуті у відповідний строк.

З метою забезпечення інформованості громадськості про стан роботи зі зверненнями громадян на офіційному веб-сайті  Нововасилівської селищної  ради у розділі «Звернення громадян» оприлюднюються узагальнені відомості про організацію роботи із зверненнями громадян.

Всі звернення, що надходять до виконавчого комітету Нововасилівської селищної  ради, селищний  голова розглядає особисто, дає відповідні доручення виконавцям. Від виконавців селищний  голова вимагає позитивного вирішення питань, що належать до їх компетенції. Заявники обов`язково повідомляються про результати розгляду їх звернень у терміни, визначені законодавством України.

Особлива увага приділяється вирішенню питань, які порушують ветерани війни і праці, інваліди, учасники АТО, пенсіонери, особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, багатодітні сім`ї, діти-інваліди, одинокі матері та особи, які потребують соціального захисту та підтримки.

Відмов працівниками виконавчого комітету у задоволенні права на звернення громадян не зафіксовано. Порушення Закону України «Про звернення громадян» при розгляді звернень громадян відсутні.

Виконавчим комітетом Нововасилівської селищної  ради вживаються всі можливі заходи щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадянина на звернення, неухильного виконання норм Закону України «Про звернення громадян», упорядкування роботи із зверненнями громадян.

Питання організації роботи зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі керівництва виконавчого комітету Нововасилівської селищної  ради.

 

 

 

 

 

Начальник загального відділу                                         Олена СОБЧЕНКО

 

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь