A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

НАРАЗІ В УКРАЇНІ Є ВЖЕ 23 ЛІЦЕНЗОВАНИХ ВИРОБНИКИ КИСНЮ

Дата: 24.01.2022 14:12
Кількість переглядів: 413

Сьогодні традиційний ранковий ковідний брифінг провів директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич. Він повідомив, що за останні дні кількість хворих знову почала зростати. 

  • Як і прогнозували експерти, на кінець  січня матимемо погіршення ситуації із захворюваністю на ковід. Але влада робить усе можливе, аби вберегти життя людей та забезпечити якісне лікування, - наголосив Олексі Кулинич. 

Щодо забезпечення медичних закладів киснем, на сьогодні в Україні є 23 ліцензованих виробники, і наразі вже є  підтвердження швидкого постачання кисню в лікарні у разі стрімкого зростання потреби. Для цього підприємства вже формують резерви кисню у сховищах.

Під час останньої хвилі в Україні було розгорнуто більше ніж 79 тисяч ковідних ліжок в 547 закладах охорони здоров’я. Зокрема, у другому півріччі минулого року закуплено 385 кисневих станціи? для лікарень на кошти, виділені Урядом усім регіонам країни.

Для порівняння -  у липні 2021 року функціонувало лише 50 кисневих станціи?, на кінець року – вже 92. Також 118 кисневих станцій вже закуплені за кошти субвенціі? та наразі монтуються в лікарнях. Окрім того, Медичні закупівлі України придбали 225 кисневих станцій для лікарень, які будуть приймати пацієнтів із COVID-19. Їх встановлення заплановано на січень–лютий цього року. 

Також очільник департаменту звернув увагу на те, що вчасно зроблена вакцинація здатна уберегти від тяжкого перебігу хвороби та навіть смерті та нагадав про ініціативу Президента щодо програми єПідтримка. Так, відповідно до нового розпорядження українці віком 60+ зможуть придбати за кошти програми виключно лікарські засоби в аптечних закладах та інтернет-аптеках, як за рецептом лікаря, так і без нього. Ця опція доступна вже з сьогоднішнього дня. За інформацією Міністерства економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.  

Також Олексій Кулинич нагадав про важливість вакцинації: 

  • Не вірте міфам! Люди з супутніми хворобами -  з серцево-судинними захворюваннями, діабетом, тромбозом та іншими -  у групі ризику тяжкого перебігу на COVID-19 чи навіть смерті! Не ризикуйте життям - вакцинуйтеся та допоможіть людям літнього віку записатися на щеплення.


 

Департамент культури та інформаційної політики

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь