Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ТРЕТІЙ РІК КРАЇНА УСПІШНО РЕАЛІЗУЄ ПРОГРАМУ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»

Дата: 25.01.2022 14:17
Кількість переглядів: 474

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух сьогодні провів пресконференцію щодо підсумків реалізації програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році.

Очільник області ознайомив із основними об’єктами, зведеними в Україні в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

-         Вже третій рік  вся країна із захватом спостерігає, як під егідою програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» стрімко розбудовується важлива інфраструктура у великих та маленьких населених пунктах - з’являються нові дороги, мости, школи та сучасні лікарні, - зазначив Олександр Старух.

2021 року в рамках ініціативи голови держави відремонтовано або зведено з нуля майже 700 об'єктів.

До 30-ї річниці Незалежності України  реалізовано спецпроєкт - 23 великі прапори та одна телевізійна вежа з прапором з’явилися про всій країні. В тому числі - флагшток на острові Хортиця, який прикрасив оновлений Курган Єдності.

Для втілення ідеї спрощення отримання адміністративних послуг населенням, побудовано 6 нових  Центрів надання адміністративних послуг.

В галузі освіти в Україні за минулий рік оновлено 68 шкіл, де вже навчаються понад 51 тисяча дітей, 47 садочків, які  відвідують понад 10 тисяч малюків.

Оновлення галузі медицини виявилося особливо актуальним в рамках боротьби з пандемією, яку ми ведемо разом з усіма країнами світу. 2021 року в Україні оновлено:

132 приймальних відділення;

33 лікарні;

237 сільських амбулаторій.

Коштом держбюджету медзаклади України отримали 170  апаратів УЗД, 137 апаратів КТ, 127 рентгенівських апаратів, 24 ангіографи. Таке обладнання отримали і запорізькі лікарні, що особливо важливо - районні, які обслуговують жителів віддалених територій.

Нову якість отримала спортивна інфраструктура. За програмою “Велике будівництво” 2021 року в Україні з’явилося: 28 стадіонів, 22 басейни, 13 ДЮСШ, 15 спортивних комплексів, 466 спортивних майданчиків, 596 активних парків. «Велике будівництво» разом із ще однією Президентською програмою - «Здорова Україна» -  зробили спорт доступнішим для всіх.

Важливою частиною програми “Велике будiвництво” стало оновлення транспортної інфраструктури, що безпосередньо позитивно впливає на економічний та соціальний розвиток територій. За 2 роки будівництво доріг додало від +3,5% до +6,2% до зростання ВВП.

Торік в Україні оновлено 2 аеропорти - в Херсоні та Ужгороді. Капітально відремонтовано:

5 098 км державних доріг:

2 190 км місцевих доріг;

оновлено та  збудовано 250 мостів;

102  майданчики зважування в русі;

побудовано та оновлено 167 км залізничних колій. 

Середня вартість 1 км дороги склала 20,7 млн грн, це на 18% менше, ніж у 2019 році.

В галузі культури 2021 року в Україні відновлено 7 будинків культури, 10 пам’яток культури та архітектури, завершено 5 парків.

-          «Велике будівництво» - масштабна розбудова якісної інфраструктури України, яка триває і надалі. Будівництво та реконструкція об’єктів засновані на принципах енергоефективності та високої якості, безбар’єрності, інклюзивності та стосуються покращання якості життя кожного українця. Реалізація програми «Велике будівництво» у 2021 році дозволила створити понад 100 000 робочих місць та додати 2,6 % реального ВВП, – зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь