A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ПАМ’ЯТКА власникам особистих підсобних господарств населення щодо ідентифікації тварин

Дата: 04.02.2022 09:19
Кількість переглядів: 213

Усі ми хочемо отримувати і споживати якісні та безпечні харчові продукти, для цього необхідно забезпечити їх належну простежуваність по принципу «Від лану до столу».

Тому, шановні власники тварин, відповідно до вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», «Порядку ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку оформлення і видачі паспорта великої рогатої худоби» ідентифікації та реєстрації підлягають усі тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України.

Доводимо до вашого відома, що переміщення тварин (купівля/продаж, здача на забій, реалізація продуктів тваринництва)  може здійснюватися лише коли тварина ідентифікована, зареєстрована в Реєстрі та на неї видано паспорт.

     Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику здоров'я худоби і, як наслідок, - здоров'я людей, а також їх забезпечення високоякісними і безпечними м'ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва. Обов'язкова ідентифікація тварин передбачена Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» 4 червня 2009 року N 1445-VI (зі змінами).

    Для того, щоб ідентифікувати тварину необхідно звернутися до лікаря держаної ветеринарної медицини, який обслуговує Ваш населений пункт. Спеціаліст допоможе Вам  заповнити письмове   замовлення   на  проведення ідентифікації та реєстрації тварин установленої форми. Інформуємо, що кожна  тварина,  яка  народилася в господарстві,  повинна бути ідентифікована двома бирками не пізніше семи днів від моменту її народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство.

         При продажі/купівлі, здачі тварини на забій необхідно звернутися до районної (міської) державної лікарні ветеринарної медицини, де Вам буде видано супровідні ветеринарні документи на тварину, заповнено відомість переміщення та зворотній бік її паспорта. 

     За Порушення вимог законодавства України з питань ідентифікації та реєстрації тварин власниками/утримувачами великої та дрібної рогатої худоби, свиней та коней статтею 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення  передбачено адміністративну відповідальність.

       За будь-якою інформацією звертайтесь до Приазовського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області,  Приазовської районної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: смт Приазовське, вул. Б. Хмельницького, 21, тел: 2-27-00; 2-36-72; 0989120226.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь