A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про затвердження звіту «Про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради у 2021 році».

Дата: 18.02.2022 15:48
Кількість переглядів: 300

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

НОВОВАСИЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Мелітопольського району Запорізької області

 

Р І Ш Е Н Н Я   

17 лютого 2022 року                                                                 № 4

смт Нововасилівка  

 

Про затвердження звіту «Про роботу служби

у справах дітей виконавчого комітету

Нововасилівської селищної ради

у 2021 році».

 

Відповідно до ст. 11, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», ст. 11, ст. 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, виконавчий комітет Нововасилівської селищної ради

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити звіт про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради за 2021 рік (додаток 1).

2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на начальника служби у справах дітей Нововасилівської селищної ради Шопову Альону Андріївну.

 

 

 

 

Селищний голова                                                       Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Нововасилівської селищної ради

Звіт про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради за 2021 рік

Робота Служби у справах дітей виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради направлена на профілактику бездоглядності, правопорушень серед дітей та на захист прав та інтересів дітей які мешкають на території селищної ради.

Станом на 01.01.2022 року на території Нововасилівської селищної ради проживає 1047 дітей, з них 56 дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетними формами влаштування є прийомна сім'я (6 прийомних сімей, в яких виховується 10 дітей), дитячий будинок сімейного типу (5 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 33 дитини). Також на території виховуються 13 дітей під опікою та піклуванням.

З метою перевірки умов проживання, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей, протягом 2021 року службою у справах дітей проведено 19 профілактичних заходів (рейдів). Складено 72 акти перевірки умов проживання, з них обстежено умови проживання 13 дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників). 4 дітей поставлено на облік дітей, які опинились у СЖО.

На первинному обліку у службі у справах дітей перебуває 23 дитини позбавлені батьківського піклування та 4 дитини сироти. 3 дітей позбавлених батьківського піклування зняті з первинного обліку, у зв’язку із досягненням 18-річчя. На оперативному обліку дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій, перебуває 38 дітей.

Рішенням виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради № 2 від 02.03.2021 року створено комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Нововасилівської селищної ради. За 2021 рік проведено 6 засідань комісії з питань захисту прав дитини під час яких розглядались питання, щодо виконання батьківських обов’язків стосовно дітей, надання дозволу на продаж земельної ділянки, доцільність перебування дітей на обліку СЖО, затвердження планів індивідуального захисту дітей, які перебувають у СЖО, доцільність позбавлення батьківських прав.

За клопотанням служби у справах дітей, 4 дітей позбавлених батьківського піклування, яким виповнилось 16 років, поставлені на квартирний облік у Нововасилівській селищній раді.

Рішенням сесії Нововасилівської селищної ради від 17.03.2021 року № 8 прийнята Комплексна Програма «Дитинство» спрямована на захист прав дітей та розвиток сімейних форм виховання Нововасилівської селищної ради на 2021-2025 роки. Згідно програми проведено наступні заходи: 1 червня День захисту дітей, 30 вересня День усиновлення, 03 грудня Міжнародний День людей з обмеженими можливостями, 19 грудня День Святого Миколая. Під час заходів діти отримали подарунки.

 

 

 

Начальник Служби у справах дітей                          Альона ШОПОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь