A A A K K K
для людей із порушенням зору
Нововасилівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Про схвалення Програми оздоровлення та відпочинку дітей Нововасилівської селищної ради на 2022-2024 роки

Дата: 18.02.2022 16:04
Кількість переглядів: 325

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

НОВОВАСИЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Мелітопольського району Запорізької області

 

Р І Ш Е Н Н Я   

17 лютого 2022 року                                                                 № 20

смт Нововасилівка  

 

Про схвалення Програми оздоровлення

та відпочинку дітей Нововасилівської

селищної ради на 2022-2024 роки

 

Відповідно до ст. 26, 27 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 7 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» з метою створення належних умов для оздоровлення та повноцінного відпочинку дітей, виконавчий комітет  Нововасилівської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Схвалити Порядок направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів місцевого бюджету Нововасилівської селищної ради (додаток 1).

 

2. Схвалити Програму оздоровлення та відпочинку дітей Нововасилівської селищної ради на 2022-2024 роки (додаток 2).

 

3. Винести рішення на розгляд чергової сесії Нововасилівської селищної ради.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, спорту, соціального захисту та охорони здоров'я .

 

 

 

 

Селищний голова                                                       Олександр ПРОКОПЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Нововасилівської селищної ради

                                            від року № 20 від 17.02.2022р.

 

ПОРЯДОК

направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та

підтримки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок

коштів місцевого бюджету Нововасилівської селищної ради

 

I. Загальні положення

 

1. Порядок направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів місцевого бюджету (далі – Порядок) визначає механізм використання коштів місцевого бюджету, виділених на відповідний бюджетний рік для забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, за умови надання зазначеними закладами послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до державних соціальних стандартів оздоровлення та відпочинку дітей (далі – Заклади).

2. Забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, здійснюється шляхом придбання путівок, у рамках реалізації програми з оздоровлення та відпочинку дітей Нововасилівської селищної ради.

3. Головним розпорядником місцевих коштів є Нововасилівська селищна рада, яка є відповідальним виконавцем за реалізацію Програми у частині забезпечення направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на оздоровлення та відпочинок.

4. До Закладів направляються діти віком від 4 до 18 років.

Діти віком від 4 до 7 років перебувають у Закладах разом із батьками або іншими законними представниками за умови, якщо передбачено оздоровлення та відпочинок дітей цієї вікової категорії уставними документами Закладу.

Діти віком від 7 до 18 років перебувають у Закладах самостійно або за згодою керівника дитячого закладу оздоровлення та відпочинку разом з батьками чи іншими законними представниками.

Перебування разом з дітьми у Закладах батьків чи інших законних представників здійснюється за рахунок їх коштів, благодійної допомоги тощо.

5. Кошти місцевого бюджету спрямовуються на забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (далі – діти пільгових категорій):

дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях; дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;

дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи;

дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення;

рідних дітей батьків - вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї;

дітей, взятих на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах;

дітей з інвалідністю;

дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

дітей з багатодітних сімей;

дітей з малозабезпечених сімей;

дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи;

дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

талановитих та обдарованих дітей переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад; відмінників навчання;

лідери дитячих громадських організацій;

дітей - учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села;

дітей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі.

6. У першочерговому порядку оздоровлюються:

діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;

діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;

діти, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі діти журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків;

діти з інвалідністю;

діти, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення;

діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах.

діти, які перебувають у скрутному матеріальному становищі.

7. Дитина має право на безоплатне забезпечення путівкою до Закладу один раз на рік за умови, що така путівка не надавалася їй у поточному році за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

8. Організація оздоровлення та відпочинку дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюється з урахуванням вимог Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 року № 854.

II. Процедура надання путівок до Закладів

1. Закупівля путівок здійснюється Нововасилівською селищною радою в установленному чинним законодавством порядку.

2. Особа, відповідальна за оздоровлення та відпочинок дітей здійснює опрацювання, облік заяв та документів від батьків дітей (чи інших законних представників) відповідно до цього Порядку.

2. За результатами опрацювання заяв та наявності повних пакетів документів від батьків дітей (чи інших законних представників), особа, відповідальна за оздоровлення та відпочинок дітей включає їх відомості до бази даних дітей пільгових категорій (далі –база даних дітей).

3. Забезпечує формування бази даних дітей, яка відображає звернення громадян із проханням про сприяння реалізації їх прав та інтересів щодо оздоровлення дитини.

4. Керується базою даних дітей та забезпечує у порядку черговості добір дітей, розглядає надані документи, складає та формує списки дітей за встановленою формою.

5. Документи, які надаються для отримання путівки до Закладу разом із зворотними талонами путівки зберігаються в селищній раді протягом трьох років.

6. Сформовані списки дітей затверджуються рішенням селищної ради. Один примірник списку дітей подається до Закладу, другий зберігається у селищній раді.

7. Бланки путівок заповнюються особою відповідальною за оздоровлення та відпочинок дітей, які засвідчуються підписом голови селищної ради та скріплюються печаткою.

8. Безпосередньо дітям, їх батькам (чи іншим законним представникам) путівки не видаються.

9. Путівка, оформлена з порушенням вимог цього Порядку, вважається виданою не за призначенням.

10. Батьки (чи інші законні представники) можуть звертатися до селищної ради із заявою про надання путівки та документами згідно із переліком, визначеним цим Порядком.

 

IV. Перелік документів, необхідних для надання путівки до Закладу.

1. Документи для отримання путівок можуть подаватися за місцем реєстрації або фактичного проживання дитини.

2. У разі подання документів на отримання путівки за місцем фактичного проживання батьки дитини чи інші законні представники (крім осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України) додатково подають довідку про те, що дитина не перебуває на обліку для забезпечення путівкою за зареєстрованим місцем проживання, виданою селищною радою.

3. Для включення до бази даних дітей та отримання путівок у порядку черговості подається такий пакет документи:

1) для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування:

заява опікуна, піклувальника (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, що підтверджує статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;

2) для дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія посвідчення учасника бойових дій батька (матері);

3) дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, що підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

4) для дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, що підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

5) для дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

6) для дітей, які проживають у населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, що підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

7) для рідних дітей батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа про створення дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї;

8) для дітей, взятих на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах;

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, що підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

9) для дітей з інвалідністю за відсутності медичних протипоказань і здатних до самообслуговування:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія висновку лікарсько-консультативної комісії для дітей з інвалідністю

або копія посвідчення дитини з інвалідністю;

10) для дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документа, що підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

11) для дітей з багатодітних сімей:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження;

копія документа, що підтверджує належність дитини до зазначеної категорії;

12) для дітей з малозабезпечених сімей:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія документу, виданного місцевим органом соціального захисту про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, яка дійсна на дату заїзду дитини до Закладу;

13) для дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків, у тому числі дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків;

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка з місця роботи загиблого із зазначенням причини смерті;

14) для дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

копія довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення одному з батьків І або ІІ групи інвалідності;

15) для дітей, які перебувають на диспансерному обліку:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

медична довідка на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку за формою первинної облікової документації № 079/о, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров'я України від 29 травня 2013 року № 435, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17 червня 2013 року за № 990/23522, в якій описано стан здоров'я дитини та зазначено перебування її під диспансерним наглядом;

16) для талановитих та обдарованих дітей - переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

для переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад – копії посвідчення, диплома, грамоти або іншого документа, що підтверджує відповідні досягнення, звання лауреата, дипломанта, переможця олімпіади, конкурсу, фестивалю, змагання, спартакіади (1-3 особисте або командне місце), отримані протягом поточного та попереднього років;

для відмінників навчання - копії табелів успішності за попередній та поточний рік, завірені печаткою навчального закладу;

для лідерів дитячих громадських організацій - клопотання керівного органу громадської організації про надання путівки на оздоровлення та відпочинок;

17) для дітей - учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

список дитячого творчого колективу або спортивної команди, завірений керівником закладу, в якому створено дитячий творчий колектив або спортивна команда;

копії свідоцтв про народження дітей;

18) для дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка з місця роботи одного з батьків.

19) для дітей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі:

заява одного з батьків (чи іншого законного представника);

копія свідоцтва про народження дитини;

акт обстеження умов проживання сім'ї.

Документи подаються державною мовою. У разі подання документа іншою мовою, до нього додається копія належним чином завіреного перекладу на державну мову.

2. Перед відправленням діти, яким надається путівка, повинні пройти медичний огляд у встановленому законодавством порядку та отримати медичну довідку за формою первинної облікової документації № 079/о «Медична довідка на дитину, яка від'їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку», затверджену наказом Міністерства охорони здоров'я України від 29 травня 2013 року № 435, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17 червня 2013 року за № 990/23522.

3. Батьки дитини (чи інші законні представники) дають письмову згоду на обробку персональних даних дитини, відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних», згоду на внесення персональних даних дитини в базу даних Закладу і використання їх за необхідності та згоду на проведення в Закладі необхідних діагностичних, лікувальних процедур у разі захворювання дитини.

4. Для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у дитячому будинку сімейного типу або в прийомній сім'ї, таку згоду дають батьки-вихователі чи прийомні батьки. Якщо дитина перебуває на повному державному утриманні, таку згоду дає керівник закладу, в якому виховується дитина, і скріплює свій підпис печаткою закладу.

 

V. Організація проїзду дітей до Закладу та у зворотному напрямку.

1. До Закладу діти можуть прибувати з батьками (чи іншими законними представниками) або у складі груп з особами, які їх супроводжують.

2. З метою забезпечення формування і відправлення груп до Закладу селищна рада видає розпорядчі документи про відправлення дітей до Закладу і призначає відповідальних осіб, які забезпечують організацію проїзду дітей до Закладу та у зворотному напрямку, в кількості один дорослий на 15 дітей. На кожну групу від 30 до 45 дітей додатково призначається один медичний працівник. Особи, які супроводжують дітей, повинні мати досвід роботи з дітьми.

Особи, які супроводжують дітей, є відповідальними за життя і здоров’я дітей за увесь період перебування в дорозі, у день заїзду та з моменту передавання їм дітей працівниками Закладу при від’їзді.

3. Після затвердження списків дітей, направлених на оздоровлення та відпочинок до Закладу, відповідальна особа проводить збори батьків (чи інших законних представників) і дітей з питань організації проїзду та перебування дітей у Закладі з обов’язковим складанням протоколу зборів. Проводить інструктаж із дітьми та особами, які супроводжують дітей, перед відправкою.

4. Діти, направлені до Закладу, повинні мати із собою теплі речі, кімнатне взуття, дві пари сезонного взуття, спортивне взуття, купальні та спортивні костюми, білизну, головний убір, шкарпетки (не менше трьох пар), предмети особистої гігієни (зубна щітка, паста, мило, гребінець, носові хустинки).

5. Проїзд груп дітей та супроводжувачів може здійснюватися за кошти місцевого бюджету, кошти батьків (чи інших законних представників) та за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством. Батьки (чи інші законні представники) дають письмову згоду на збір відповідної суми коштів для забезпечення проїзду та супроводу дітей до Закладу та у зворотному напрямку.

6. Особа відповідальна за оздоровлення та відпочинок дітей у письмовій формі повідомляє адміністрацію Закладу про кількість дітей, час і дату приїзду, вид транспорту за 5 днів до приїзду та аналогічну інформацію - за 5 днів до від’їзду з Закладу.

7. Прибувши до Закладу, старший супроводжувач повинен надати особі, відповідно до наказу Закладу, призначеній відповідальною за проведення заїзду на зміну, примірник затвердженого списку дітей і належним чином оформлені путівки та медичні довідки.

8. Заклад після заїзду дітей в 3-денний строк повідомляє селищну раду про відповідність кількості фактично прибулих дітей кількості виділених путівок.

9. Супроводження груп дітей до або з місць оздоровлення та відпочинку відповідно до статті 28 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» здійснюється безоплатно працівниками органів Національної поліції.

10. У разі встановлення під час прийому дитини на оздоровлення та відпочинок факту видання путівки не за призначенням (дитина направлена до Закладу без відповідного медичного обстеження або з медичними протипоказаннями, з неналежним чином оформленою медичною довідкою, є молодшою або старшою від зазначеного в цьому Порядку віку) така дитина до Закладу не приймається і відбуває до місця проживання із особою, що її супроводжувала. Строки використання путівки в такому разі не переносяться, а путівка вилучається, про що особою, відповідальною за проведення заїзду до Закладу, та старшим супроводжувачем складається відповідний акт. Рішення про подальше використання такої путівки приймає селищна рада.

11. У разі захворювання дитини Заклад обов’язково забезпечує її медичним обслуговуванням і харчуванням до одужання незалежно від строку дії путівки. Умови від’їзду дитини з поважних причин (хвороба, обставини непереборної сили) до місця проживання узгоджуються з батьками (чи іншими законними представниками) та із селищною радою протягом доби.

12. Заклад повідомляє селищну раду в письмовій формі протягом доби щодо фактів дострокового від’їзду дітей з поважних причин із Закладу з зазначенням дати від’їзду та кількості фактичних ліжко-днів, які дитина перебувала в Закладі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Нововасилівської селищної ради

                     від року №20 від 17.02.2022р.

 

 

ПРОГРАМА

оздоровлення та відпочинку дітей Нововасилівської селищної ради

на 2022-2024 роки

 

1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Турбота про здоров’я дітей є одним з основних показників ставлення держави до проблем підростаючого покоління. Разом з тим, саме стан справ у цій сфері викликає занепокоєння. Упродовж останніх років зберігається тенденція до погіршення стану здоров’я дітей, зумовлена негативними факторами соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. Вплив постійно діючих факторів ризику, в тому числі стресові перенавантаження, зокрема у шкільному віці, призводять до порушення механізму саморегуляції фізіологічних функцій і сприяють розвитку у дітей хронічних захворювань.

Залишається високим рівень інвалідності серед дітей, що є одним з найбільш несприятливих явищ у комплексі характеристик стану здоров'я та соціального благополуччя населення.

Стан здоров'я дітей - один із найважливіших показників рівня соціально-економічного розвитку суспільства, тому особливого значення набуває організація ефективного оздоровлення та відпочинку підростаючого покоління.

Конвенцією ООН про права дитини, ратифікованою Верховною Радою України, проголошено, що діти мають не тільки особливі потреби, а й громадські, політичні, соціальні, культурні та економічні права. Одним із найважливіших стратегічних завдань нашої держави щодо забезпечення соціального захисту дитинства є реалізація їх права на оздоровлення та відпочинок.

Підлягають оздоровленню та відпочинку діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, бездоглядні та безпритульні діти; діти учасників АТО; діти із сімей внутрішньо переміщених осіб; діти, потерпілі від наслідків Чорнобильської катастрофи, діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти з багатодітних і малозабезпечених сімей; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків; діти, які перебувають на диспансерному обліку; талановиті та обдаровані діти - переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, лідери дитячих громадських організацій;  дитячих творчих колективів та спортивних команд; діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, діти, які перебувають у скрутному матеріальному становищі.

 

2. Мета і основні завдання Програми

Метою Програми є створення умов для зміцнення фізичного та психічного здоров’я дітей шляхом належної організації оздоровлення і відпочинку.

Основні завдання Програми:

- підвищення рівня та якості послуг у сфері відпочинку і оздоровлення дітей;

 - збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення;

 - створення оптимальних умов для безпечного та ефективного перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;

 - здійснення заходів, спрямованих на зміцнення здоров’я дітей шляхом організації оздоровлення та відпочинку.

 

3. Аналіз факторів впливу на проблему та ресурси для реалізації Програми

 

Сильні сторони

Слабкі сторони

- зростання уваги до оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку області;

- збільшення загальної кількості дітей охоплених оздоровчими та відпочинковими послугами протягом літнього періоду;

-запобігання злочинності та правопорушень серед дітей та молоді;

- запобігання порушенням у сфері санітарної та протипожежної безпеки під час організації оздоровлення та відпочинку дітей

- недостатнє фінансування заходів щодо

оздоровлення дітей пільгових категорій, які потребують першочергової уваги,

- висока вартість путівок до дитячих

закладів оздоровлення та відпочинку;

 

Можливості

Загрози

- щорічне збільшення фінансування

оздоровлення дітей з місцевого бюджету;

- упровадження нових форм роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

- удосконалення та розширення роботи з надання послуг, забезпечення безпеки життєдіяльності, розвитку та вдосконалення матеріально-технічної бази;

- сприяння розвитку духовності, моралі, формування навичок здорового способу життя.

- відсутність достатньої кількості коштів в місцевому бюджеті на оздоровлення дітей шкільного віку;

- підвищення ціни на путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

 

 

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання

проблеми, обсяги фінансування

 

Прийняття цієї Програми дозволить поступово вирішити проблеми у сфері оздоровлення та відпочинку дітей.

Обсяг коштів на оздоровлення визначається органами місцевого самоврядування щорічно під час формування відповідних бюджетів, виходячи з конкретних завдань Програми та реальних фінансових можливостей бюджету. Обсяг фінансування Програми в поточному бюджетному періоді може коригуватися у разі виникнення непередбачуваних факторів, що вплинули на своєчасність виконання окремих заходів та проведення відповідних видатків.

 

5. Перелік заходів Програми та результативні показники

 

Протягом 2022-2024 років планується здійснити такі заходи:

- забезпечення повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, шляхом придбання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку району за рахунок коштів місцевого бюджету;

- збільшення кількості путівок для дітей пільгових категорій;

- постійне інформування населення про дитячу оздоровчу базу селищної ради та її можливості;

У результаті виконання програми планується щорічне збільшення кількості дітей, яким надаються послуги з оздоровлення та відпочинку.

 

6. Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми дасть змогу:

  • забезпечити відповідність якості та безпечності послуг оздоровлення та відпочинку дітей вимогам чинного законодавства;
  • збільшити кількість оздоровлених дітей, що мають статус, зокрема:

- дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- дітей - інвалідів;

- дітей, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС;

- дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей;

- дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

 - дітей учасників АТО;

 - дітей з числа сімей внутрішньо-переміщених осіб;

- активних учасників шкільного самоврядування, художньої самодіяльності, спортивного життя;

- талановитих та обдарованих дітей.

 - дітей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі.

 

8. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Функції з координації виконання заходів Програми покладаються на Службу у справах дітей Нововасилівської селищної ради.

Контроль за виконанням заходів Програми покладається на постійну комісію з питань освіти, культури, спорту, соціального захисту та охорони здоров'я .

Про хід реалізації Програми Служба у справах дітей Нововасилівської селищної ради звітує щороку у І кварталі, перед селищною радою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                                        до Програми оздоровлення та відпочинку дітей

                                                Нововасилівської селищної ради на 2022-2024 роки

 

Заходи з реалізації Програми оздоровлення та відпочинку дітей Нововасилівської селищної ради на 2022-2024 роки

 

№ з/п

Зміст заходу

Відповідальні виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування (грн.)

 
 
     

2022 р.

2023 р.

2024 р.

 

1.

Розробити порядок про підбір та направлення дітей пільгових категорій на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів місцевого бюджету

Служба у справах дітей Нововасилівської селищної ради

Не потребує фінансування

Не потребує фінансування

Не потребує фінансування

 

2

Постійно оновлювати базу даних дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, та мають бути направлені на оздоровлення та відпочинок

Служба у справах дітей Нововасилівської селищної ради

Не потребує фінансування

Не потребує фінансування

Не потребує фінансування

 

3

Забезпечити оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги (придбання путівок )

Нововасилівська селищна рада

49 тис. грн.

49 тис. грн.

49 тис. грн.

 

4.

Забезпечити підвіз дітей до дитячих оздоровчих закладів

Нововасилівська селищна рада

Не потребує фінансування

Не потребує фінансування

Не потребує фінансування

 

 

 

Начальник служби у справах дітей                                                          Альона ШОПОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь